Alicante

Hola, ja aurinkoiset terveiset täältä Espanjasta! Olen viettänyt nyt muutaman päivän täällä Alicantessa, ja myönnän olevani itseeni ärsyttävän tyytyväinen. Paitsi että olen edistänyt mielessäni pyöriviä kirjoitusprojekteja, kuten edellisessä postauksessani vannotin, olen ehtinyt myös pitkille kävelyretkille rannalla, kroolata pitkin poikin hotellin uima-allasta ja ratsata jo loppurysäsysvaiheeseen lipuneet alicantelaiskauppojen alerekit.

Näkymä Spa Porta Maris -hotellini parvekkeelta, josta on ehtinyt jo sukeutua lempipaikkani kirjoittaa. Välimeri hohtaa tenhoavan turkoosina jopa sydäntalvella!

Vaikka Alicanteen yleensä suunnataan kesäaikana ahmimaan aurinkoa, on rannan läheisyyteen rakentunut kaupunki hurmaavan espanjalainen. Myös kulttuuria on rutkasti tarjolla, ja muun muassa nykytaiteen museo (johon tänään tutustun) voi ylpeillä kokoelmissaan olevilla Chagallin ja Picasson töillä. Kuva esittää yksityiskohtaa kaupungintalon ovesta.

Tätä rantaviivaa pitkin olen hölkätä jölkytellyt päivittäin ja nauttinut samalla auringon tarjoamaa valohoitoa.

Liikunta onkin tullut tarpeeseen, sillä kaupunki pursuaa gastronomisia viettelyksiä. Kuvan kinkkukoju sijaitsee kauppahallissa, jonka ratsasin jo ensimmäisenä matkapäivänä. Vaalin vahvaa viehtymystä kauppahalleihin, joissa ruoan näkee yleensä tuoreimpana parhaimmillaan. Sitä paitsi tässäkin hallissa odotteli pikkiriikkisiä tapaspaikkoja, joissa esimerkiksi merenelävät sai nauttia tuoreempina kuin missään muualla.

Löysin tänään myös tähänastisen suosikkini kaupungin ravintoloista. El Portal on moderni tapasbaari, joka miksaa muun muassa japanilaista sashiminvalmistustaitoa espanjalaiseen tapaan käsitellä mereneläviä. Silkkinen t-paitani on Monclerin, rätväkkään oranssi kaulakoru löytyi viime kesänä J. Crew’n myymälästä New Yorkista.Pahoittelen kuvalaatua, mutta anelen samalla ymmärtämystänne: mitä miellyttävimmästäkään pöytänaapurista ei ihan hetkessä koulita huippupaparazzia ainakaan minun taidoillani.

Siinä se on eli El Portalin tonnikalasashimi-tapas. Erinomainen annos!

Palaan Alicanten kuulumisiin vielä myöhemmin. Kokemusten kartuttamisen listallani on vielä monta ateriaa, lukuisia taideteoksia ja tietenkin kaikki ne auringonsäteet, joita tänne lähdin etsimään.

Buenas noches, amigos!

Mirva

 

PS. Oletko huomannut Samsoniten upean American Tourister -matkalaukun arvonnan blogissani? Käythän osallistumassa!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*