Budjetin tasauspäivä

Elämä New Yorkissa käy kukkarolle, sillä houkutuksia riittää huikeasti. Kaupat notkuvat muotia, ja voiko viisi uutta mekkoa muka olla liikaa? Lähi-dinerin lounas on edullinen, mutta toisinaan on vain liian houkuttelevaa nauttia Central Parkin tuntumassa sijaitsevan Sarabeth’sin valkoisista pöytäliinoista ja samppanjalasien kilinästä.

Siksi välillä on pakko pitää budjettia tasaavia päiviä ja nauttia niistä asioista, jotka eivät nakerra pankkitiliä. Onneksemme väliaikaiskotimme on viihtyisä.

freesiat

Siivouksen jälkeen koti teki mieli somistaa freesioilla.

Kun pistää vähäksi aikaa mopin laulamaan ja hakee tuoreita kukkia pöytään, haastaa täällä nautittu kotiruoka mainiosti Park Avenuen ylhäiset ravintolamiljööt.

portobellopasta

Tryffeliöljy tuo luksusta portobello-sienipastaan. Ja kympin pullo riittää takuulla maustamaan sata pasta-ateriaa.

Kaupungissa voi tehdä myös monia ihania asioita, jotka eivät maksa lanttiakaan. Näiden kärkikastissa komeilee merimatka Staten Islandille. Sinänsä soma ja viihtyisä saari on kuitenkin asuinalue – ei nähtävyys.

staton_island_ferry_mirva

Minä Staten Islandin lautalla. Ah, mikä auringonpaiste!

Sen sijaan lautan seilatessa Manhattanin eteläkärjestä merelle avautuvat uskomattomat näkymät pilvenpiirtäjien metropoliin. Myös vapaudenpatsasta pääsee ihailemaan sangen läheltä.

staten_island_ferry

Vastaan tuleva, kehäkukan oranssina hehkuva lautta.

Greenmarketeissa eli pientuottajien torilla kiertelystä on tullut yksi suosikkiharrastuksistani. Luomu- ja lähiruoka ovat aina vedonneet minuun, mutta niiden lisäksi torilta löytyy paljon muutakin: pikkuyritysten ekokosmetiikkaa, kukkia ja New Yorkin osavaltion viinejä muun muassa Finger Lakes -alueelta ja Long Islandilta (suosittelen maistamaan valkoista, kun sen sijaan punaiset ovat usein melko mehumaisia).

greenmarket_union_square

Auringonkukkia Union Squaren lähituottajatorilla.

Myös jo pitkä kävelyretki kaupungissa on itsessään kokemus. Jokaisella korttelilla tuntuu olevan tarinansa ja salaisuutensa: historiaa muuttanut henkilö on asunut siinä tai se on tarjonnut kulissit unohtumattomalle elokuvalle.

bulgari_kylpytuotteet

Rauhoittava kylpy on ruhtinaallisinta, mitä maileja patikoineet jalkaparat voivat odottaa.

Pitkän talsimisen jälkeen tosin jalat ovat usein sohjona, jolloin mieluisin odotettavissa oleva elämys on koti ja siellä odottava kylpyamme.

Energistä viikkoa kaikille!

Kesäterveisin, Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*