Finlandia Caviar -kaviaaribaari avautui

Eilen, perjantaina 24. lokakuuta viikonloppu alkoi vähintäänkin ylellisissä tunnelmissa. Olin nimittäin saanut kutsun uutuudenhohtavan Finlandia Caviar -kaviaaribaarin (Eteläranta 20) avajaisiin. Kauppatorin kupeeseen perustettu baari on uusin jalokivi Vuoden yrittäjänaiseksi kaksi vuotta sitten valitun venäläistaustaisen Valeria Hirvosen herkkukauppavalikoimassa.

Finlandia Caviarissa voi nauttia paikan päällä kaviaareja, mätejä ja ostereita samppanjan tai vodkan saattelemana, tai sitten ostaa merellisiä herkkuja kotiin viemisiksi.

Minä illan ihastuttavan emännän, energisen ja sydämellisen Valeria Hirvosen seurassa.

Jääpedillä lepäävä klassinen kaviaarimalja. Kaviaaria ei muuten koskaan saa annostella sen makua muuttavalla metallilusikalla, vaan asiaan on kehitetty oma luu- tai helmiäisversionsa. Tämän ja paljon muuta knoppitietoa opin illan mittaan.

Illan pikkupurtavissa oli kaviaarin tai mädin ohella smetanaa ja viiriäisenmunan puolikas.

Osterinavauksen mestari Johann Schlag hemmotteli meitä tuoreilla merenherkuilla. Vieraiden joukossa oli muun muassa EU-parlamentin jäsen Olli Rehn.

Johann Schlagin antamilla hyvillä vinkeillä meilläkin saadaan ensi jouluna osterit auki ilman, että puolet kuoresta murskautuu tohjoksi!

Illan mittaan laseissa kuohuivat Moët & Chandonin ja Taittingerin samppanjat.

Asuni puhurien höystämään pakkasiltaan koostui Marks & Spencerin joustosamettimekosta, Red Valentinon pörröbolerosta ja Yves Saint Laurentin vyöstä. Bootsit ovat Tosca Blun ja Hermès-huivilla koristettu laukku Diane von Furstenbergin. Ela Stonen pitkät korvikset olen hankkinut pari vuotta sitten Milanon La Rinascente -tavaratalosta.

Luulen, että Finlandia Caviar sai minusta vakioasiakkaan, sillä rakastan merenherkkuja – ja voin hotkia niitä joskus vähän ahnaastikin (myönnän: avajaisissa nautin tusinan ostereita). Samppanjalasillisen höystämien pikku maisteluannosten hinnat alkavat vain noin 15 eurosta, ja niiden äärellä on mukava tavata vaikka työpäivän jälkeen vähän tavallista juhlavammin ystävättäriä. Miellyin myös lahjakkaan sisustusarkkitehti Joanna Laajiston suunnittelemaan sisustukseen, joka henkii pohjoista valoa.

Herkullista viikonloppua myös Sinulle!

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*