Helsingin second hand – ja vintage-liikkeet, osa 2: uusi tulokas Sweet Drops

Muutamia päiviä sitten kirjoitin blogissani Helsingin second hand – ja vintageliikkeiden ikisuosikeistani. Eilen, torstaina 15. tammikuuta kuitenkin osallistuin upouuden Sweet Drops -liikkeen  (Korkeavuorenk. 2) avajaisiin, ja se ponkaisi saman tien listalleni. Lähinnä asusteisiin keskittynyt, elegantti putiikki ei kursaile luksuksessa, vaan asettelee tarjolle parasta, mitä kaupungista löytyy.

diorin laukku

Diorin 1980-luvun monogrammigobeliinilaukku ja vyöt alkavat kehkeytyä jo aikamoisiksi keräilymagneeteiksi. Molemmat ovat huippukunnossa.

YSL:n samettipintainen, 1980-luvun vyö muuttaa hetkessä mustan perusmekon ruhtinaallisen ylelliseksi.

Jättimäisellä kristallipallolla koristettu Charles Jourdanin lakeerinen kirjekuorilaukku suunniteltiin aikoinaan Sinkkuelämää-sarjan innoittamana. Christian Louboutinin avokärkiset kengät komppaavat tunnelmaa paloauton punaisella sävyllään.

Koruja & kimmellystä – mikä voi olla elämässä parempaa! Suosikeiksini nousivat vasemmassa yläkulmassa olevat, Christian Lacroox’n 1980-luvun sydänkorjakorut ja Chanel-rasian oikealle puolelle asetetut YSL:n korvarenkaat.

Sweet Drops tarjoaa myös vanhempaa vintagea. Kultapainatettu kolikkokukkaro on 1920-luvulta, kirjailtu iltalaukku 1800-luvun lopulta. Hermès-huivinsolmintakorttipakalla ei ole ikää kuin parisen vuotta, mutta se on tuikitärkeä täydennys muotikirjastoon. Sen vinkeillä opit, miten silkkihuivi sitaistaan topiksi tai rantakassiksi.

Oma supersuosikkini on Roger Vivierin lakeerilaukku (takana). Ystävättäreni hurmaantui etualalla komeilevasta Karl Lagerfeldin vyöstä

Sweet Dropsin kauppias Timo Ojanaho tyylikkäässä Moschino-puvussaan ja minä. Sifonkihihainen, paljettikoristeinen neuleeni on Tory Burchin ja pitsihame Indiskan. Laukku on Sonia Rykielin, rannekoru Marnin H&M:lle suunnittelemasta mallistosta, sormus Georg Jensenin, korvakorut Philippe Ferrandis’n ja makeanveden helmistä valmistettu hiuspanta Chanelin omistaman Maison Michel -päähinetalon.

Jos lähdet viikonloppuna shoppailemaan, suosittelen tutustumista Sweet Dropsiin. Laadukkaat laukut, kengät ja korut voivat asettaa Sinulle melkoisia houkutuksia – mutta toisaalta laatuun kannattaa aina satsata.

Pirteää perjantaita Sinulle!

Lämmöllä,

Mirva

 

PS. Jos vintage ja muodin historia kiehtovat Sinua, tutustu Merja Salon & Sinikka Salokorven kirjaan Suomen pioneerimuotikuvaajasta Claire Ahosta (WSOY). Itse hankin oman kappaleeni viime viikonloppuna Kaapelitehtaalla järjestetyiltä antiikkimessuilta, ja olen edelleen sen kuvien kauneudesta hurmaantunut.

Claire Aho

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*