Helsingin uudet ravintolat: Ragu & El Greco

Kaupunki muuttuu vinhaa vauhtia, minkä olen saanut viime kuukausina huomata. Ne, jotka suureksi ilonaiheekseni ovat seuranneet tätä blogia pidempään, tietävät minun viettäneen kevään ja alkukesän New Yorkissa. Kun taksi sieltä kuukausien jälkeen palattuamme kaartoi lentokentältä kotikaupunginosaamme Lauttasaareen, tunsin oloni parissa kohdin hölmistyneeksi. Alueemme ostoskeskus oli pantu matalaksi poissa ollessamme ja tilalla tönötti pelkkä rakennustyömaa. Myös muita rakennuksia oli häipynyt tuhkana tuuleen.

Paljon myös uutta on pongahtanut varsinkin keskustan kuppilamaailmaan. Kirjoitin pari viikkoa sitten uuden Pastor-ravintolan (Erottajank. 4) avajaisista. Keskiviikkona taas tein Australiasta lomailemassa olevan ystävän seurassa visiitin kreikkalaisravintola El Grecoon (Ludviginkatu 3-5), jonka alkupalalajitelmaa ei voi kuvata kuin vähintäänkin maittavaksi.

Kreikka lautasella: mustekalaa, pinaattipiiraita, viininlehtikääryleitä ja paljon muuta.

Muistan El Grecon toimineen joskus 1990-luvulla samoissa tiloissa kuin nykyään Vespan (Eteläesplanadi 22), mutta sitten se katosi tehdäkseen vain paluun nyt uudessa osoitteessa.

Lisäksi loppukeväästä avautui Ravintola Ragu (Ludvigink. 3-5), jonka herkkuja ystäväpiirini on hehkuttanut hurmioituneena. Itse nautin siellä aamiaista tiistaina Palmroth-kenkien esittelytilaisuudessa. Mutta pakkohan myös illallista oli päästä testaamaan.


Samppanja-aperitiivia nauttimassa Ragussa. Sähkönsininen maksimekko on löytö NYCin Meat Packing Districtin Scoopista, korvakorut Milanon La Rinascente -tavaratalosta. Lakeerilaukku on Yves Saint Laurentin.

Ragu − jonka nimessä on viittaus hyvin kypsytetystä lihasta tehtyyn bolognalaiseen soosiin − yhdistää elegantisti eurooppalaisen keittiön eri puolia eli italialaisvaikutteita pohjoismaisiin raaka-aineisiin. Viinilista sen sijaan painottuu ennen kaikkea saapasmaahan.


Laajaan leipävalikoimaan kuuluu muun muassa fenkolinäkkäriä ja parmesaanimuffinia. Levitteissä maistuu niin valkosipuli kuin mustaherukkakin.

Ragusta voi tilata perinteiseen tapaan erilliset ruokalajit listalta, mutta myös yllätykselliset maistelumenut ovat saaneet pelkkää positiivista palautetta.


Murea carpaccio Ragun tapaan.

Palvelunsa suhteen Ragu yllätti, sillä meidän mantereellamme ei niin usein törmää laadukkaimmissa ravintoloissa vilpittömän huolehtimisen ja rentouden sekoitukseen. Ehkä juuri siksi se toimi niin loistavasti.


Kurpitsakeittoon lisämakua tuovat savustetut etanat.

Astellessamme Ragusta ulos vatsat pullollaan hyvää ruokaa mieli oli iloinen: näin onnistunutta ateriaa en ollut pitkään aikaan nauttinut. Oli vielä perjantai-ilta, joten vierailumme aloitti viikonlopun täydellisesti.

ragu_jälkiruoka
Jälkiruoka kuin kukkakimppu. Tumman suklaan ja mustaherukan klassinen yhdistelmä pelittää veden kielelle nostattavasti.

Herkullista päivää Sinulle!

Aurinkoisin toivotuksin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*