Herkkuhetkiä

Pienen mantereen asukkia amerikkalainen mittakaava useimmiten ällistyttää. Kun Euroopan oloissa reissu Hangosta Utsjoelle vaikuttaa mittavalta, täkäläisten mielestä moinen matka on pelkästään pikku pyrähdys.

Iltaisin parvekkeellemme tenhoavaa tuikettaan tarjoava, entisten kaksoistornien kulmille noussut One World Trade Center on korkeudeltaan 541 metriä. On siinä ihmettelemistä helsinkiläistytölle, jolla on ollut tapana aina viedä ulkomaiset vieraat peräti Hotelli Tornin 14. kerroksessa sijaitsevan Ateljee-baarin terassille ihmettelemään näköalaa.

mirva_williamsburgissa

Minä parvekkeellamme, kenkiä vaille valmiina lähtemään brunssille.

Häkellyttävin mittakaavaero näkyy lautasella. Amerikkalaisannokset jaksavat ihmetyttää minua päivästä toiseen muhkealla koollaan. Niin myös tänä viikonloppuna, kun suuntasin Keskuspuiston etelälaidalla sijaitsevaan Sarabeth’s-ravintolaan (40 Central Park South) brunssille.

sarabeths_julkisivu

Kyseessä on New Yorkin trendiväen suosima ravintola, jossa lukuisat Chanelin 2.55-laukut liki vilistävät silmissä.  Silti munakkaani oli mitoitettu rekkareiskojen makuun. Pinaattia siinä oli kokonainen pellollinen ja vuohenjuustoa nyrkin kokoinen pallo.

sarabeths_brunssi

Brunssinautinto: muheva pinaattimunakas, suoraan uunista tullut skonssi ja kupliva Mimosa-drinkki.

Moisen jälkeen sitä tuntee vetoa miniatyyrimäisempiin herkkuihin. Jälkiruoalle ei ollut tunteihin tilaa, mutta kävin noutamassa sellaisen kotiin vietäväksi ennakkoon japanilaisesta Minamoto Kitchoan -konditoriasta (509 Madison Avenue). Viehkeän pikkiriikkisissä leivoksissa ja konvehdeissa maistuvat japanilaiset maut: vihreä tee, punapavut, hunaja ja kirsikat.

japanilainen_konditoria

Minamoto Kitchoanin suloiset leivoslaatikot.

Myös shoppailu voi keskittyä pikku herkutteluun ahmattimaisen kahmimisen sijaan. Välillä riittää kierteleminen ja kauniin ihastelu. Esimerkiksi New Yorkin tyylikkäimpiin putiikkeihin kuuluvassa Ralph Laurenin lippulaivaliikkeessä (888 Madison Avenue) voi lepuuttaa silmiään ylellisten asujen ohella myös uskomattomissa sisustuksen yksityiskohdissa tuoreista kukista antiikkiesineisiin.

ralph_laurenin_myymälä

Ralph Laurenin myymälä voi häpeilemättä kerskailla kuuluvansa Manhattanin kauneimpiin.

Tai sitten voi investoida johonkin käsilaukun uumeniin sujahtavaan. Gale Grant Fine Costume Jewelry -liike (485 Madison Avenue) tarjoaa huiman valikoiman pieniä tyylintekijöitä: korvakoruja, rannekkeita ja mojovia cocktail-sormuksia. Barbadokselta kotoisin oleva aurinkoinen omistaja kertoi haalivansa valikoimaan tuotteita Yhdysvaltojen ohella muun muassa Ranskasta ja Italiasta. Kaikki koruista häikäisivät laadukkuudellaan, sillä strassit oli istutettu huolella ja pinnat kullattu vankasti.

korvakorut

Uudet Kenneth Jay Lanen korvakoruni, joiden vastustaminen olisi ollut liian työlästä.

Herkullista alkavaa viikkoa kaikille! Muistattehan nauttia ympärillänne odottavista kauniista elämyksistä.

Kesäisin terveisin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*