Ihonhoito yöaikaan

Sitä mukaan, kun illat pimenevät, uni tuntuu entistä makeammalta. Iltamenoja tekee mieli karsia ja käpertyä sen sijaan teekupin kanssa sohvannurkkaan hyvän kirjan kanssa. Siinä tosin on se riski, että kirja kaappaa mukaansa ja yöpuulle tulee kömmittyä vasta puolenyön jälkeen. Näin minulle – vannoutuneelle Jane Austen -fanille – kävi kuluneella viikolla, kun avasin Jo Bakerin romaanin Longbournin talossa (Tammi), jossa Ylpeyden ja ennakkoluulon tarina käydäänkin läpi palveluskunnan vinkkelistä käsin. Tunteet ovat yhtä suuria, vaikka välillä ankara pyykkääminen keskeyttääkin haaveilun.

Pukka- ja Higher Living -teemerkkien* maustetut kamomillateet rauhoittavat levottoman nukkujan. Rasia on matkamuisto Maltalta.

Kotoiluun uppoaakin aikaa syksyn synkeydessä paljon hulppeammin kuin kirkkaina kevätiltoina. Siksi haluan kiinnittää kotipukeutumiseen erityistä huomiota eli viskata virttyneet verkkarit ja venähtäneet t-paidat kierrätykseen ja satsata kauniimpiin kotivaatteisiin. En voi ymmärtää, miksi haluaisin viettää lukuisia valveillaolotunteja tai edes unen hetkiä vaatteissa, jotka raatelevat verkkokalvoja.

Lempikotiasuihini kuuluva väljä kaftaani on löytynyt lomalla Marokossa Casablancan basaarista, samoin kirjaillut kotitohvelit.

Uskon, että kunnon unet torjuvat kaamosväsymystä ja pitävät myös kasvot pirteämmän näköisenä. Siksi taputtelen yötuotteet kasvoille jo hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa.

Klassikoiden jälkeläiset: Estée Lauderin Advanced Night Repail Eye -silmänympärysvoide* on kehitetty maailman maineikkaimpiin kuuluvan seerumin pohjalta, ja yön mittaan se onnistuu siloittamaan tehokkaasti ruudun äärellä syntyneitä siristelyryppyjä. Elizabeth Ardenin täyteläinen Eight Hour Cream -yövoide* puolestaan pehmittää rohtumat ja juonteet, jotka rankka syystuuli on sinnikkään työmatkapyöräilijän kasvoille piirtänyt.

Autuaallisten unien jälkeen seuraava päivä tuntuu taas tavallista energisemmältä. Joskin huomenna onneksi on sunnuntai, johon perinteisesti kuuluvat päivätorkut…

Rentouttavaa viikonloppua Sinulle!

Lämpimät terveiset kynttilänvalosta,

Mirva

 

* Tuote on saatu maahantuojan edustajalta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*