Ikimuistoinen brunssi

On ravintoloita, joihin mennään ahtamaan vatsaan hiilihydraatteja ja proteiineja nälän sammuttamiseksi. Sitten on ravintoloita, joiden erityislaatuisen ympäristön ja palvelun vuoksi sitä tuntee itsensä liki ruhtinaalliseksi.

river_cafe8

Mikä sijainti! Brooklynin sillan kupeessa olevasta River Cafésta voi ihailla niin Manhattania kuin Vapaudenpatsastakin.

East Riverin rannalla sijaitseva River Café (1 Water St) kuuluu jälkimmäisiin. Brooklynin sillan kupeessa sijaitseva keidas tarjoaa lisäksi näköalan kohti Manhattanin siluettia.

river_cafe3

Kaunis kattaus viimeisteli nautinnon.

Yritimme varata jo viikkoja sitten pöytää päästäksemme River Cafén
brunssille. Ensimmäinen mahdollinen aika tarjoutui kuluneena sunnuntaina. Aataminaikainen sanonta ”Hyvää kannattaa odottaa” osoittautui taas oikeaksi.

river_cafe2

Minä River Caféssa.

Brunssi, johon kuuluu makunautintojen ohella elävää pianomusiikkia (Steinway & sons -flyygelillä soitettuna) sekä loputtomalla hortensia- ja ruusupaljoudella koristeltu ruokasali, ravitsee vatsan ohella sielua.

river_cafe5

Brunssi starttasi keittiön tervehdyksellä, joka oli munankuoreen annosteltua granolaa vaniljahyytelön kera. Sen jälkeen vuorossa oli alkuruoka (tartar-pihvi miehelleni ja ostereita minulle), ja pääruoka, joka oli elämäni mieleen muistuvin hummeriannos. Jälkiruokalistan saapuessa pöytään heitimme pyyhkeet kehään, sillä inhimillisen venyvyyden rajat oli jo ylitetty.

river_cafe1

Hintaa alku- ja pääruoalle tuli 55 dollaria. Sangen pieni hinta ateriasta, jonka aikana myös silmät saivat ahmia kaikkea kaunista loputtomiin. Vierailu oli ikimuistettava tapa päättää metropolijuhannuksemme ja aloittaa uusi viikko Isossa Omenassa.

Tällä viikolla odotettavissa on töiden ohella muun muassa ystävien tapaamista ja taidetta. New Yorkissa myös käynnistyvät Pride-juhlallisuudet, kuten Helsingissäkin. Niiden kunniaksi haluankin jakaa kuvan hurmaavasta hääkakusta, jonka bongasin williamsburgilaisesta Charlotte Patisseriesta (596 Manhattan Ave).

hääkakku

Toivoisin, että myös Suomessa voisimme jatkossa nähdä jatkossa mitä moninaisempia häitä, joissa voidaan juhlia ennen kaikkea rakkautta − ei rajojen vetämistä.

Aurinkoista kesäviikkoa Sinulle!

Lämpimin terveisin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*