Ikuiset tyyli-ikonit

Nykyään moni asia on paremmin kuin entisaikaan. Tyyliä tämä ei valitettavasti läheskään aina koske. Jos ennen huollettiin harvalukuista vaatevarastoa rakkaudella ja laatu kesti aikaa, tänä päivänä monen kaappi täyttyy äärilleen ensimmäisessä pesussa kulahtavista kertakäyttövaatteista. Ehkä juuri laatu viestittyykin kaikista niistä menneiden vuosikymmenien muodin mustavalko-otoksista, joita moni meistä jumaloi. Niitä on kerätty huikea kavalkadi François Armanetin ja Élisabeth Quinin kirjaan The Killer Detail: Defining Moments in Fashion (Flammarion). Opuksessa käydään detaljeittain läpi, mistä tähtien tyyli syntyi. Mukana ovat muun muassa kuluneena kuuna kahdeksankymppisiään viettäneet Brigitte Bardot ja Sophia Loren.

Bardot’n asun tyyliyksityiskohta? Tietenkin pariisilaisen Repetto-balettitossumerkin ballerinat, jotka nousivat hänen muassaan kulttijalkineiksi.

La Loren on hallinnut aina aurinkolaseilla säväyttämisen.

Välillä tosin tuntuu siltä, että ennen yksityiskohdilla taiteilu osattiin paremmin. Olen aina vaikuttunut, kun vierailen katsomassa Advanced Style -blogia. Sen kuvissa New Yorkin varttuneet tyylitaiturit eivät kursaile koruissa, turbaaneissa ja saaleissa omaa tyyliään ilmaistessaan.

Aina ei kuitenkaan tarvitse etsiä tyyli-ikoneja kansainvälisistä ympyröistä. Sain kunnian päästä maanantaina juhlimaan oman helsinkiläisen tyylilegendamme Aira Samulinin tupaantuliaisia. Koti oli kaunis ja valoisa, ja emäntä tietenkin yhtä upea kuin aina.

Aira on upea inspiraatio meille joitakin vuosikymmeniä myöhemmin syntyneille. Hän osoittaa, että tyylistä voi nauttia aina ja että itsestään huolta pitäminen kannattaa ikuisesti.

Fantastisen tyylikästä lokakuun alkua Sinulle!

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*