Jean Paul Gaultier for Lindex esittäytyi

Aikanaan muodin kauhukakaraksi kutsuttu, nykyiseltään 62-vuotiaana tyylikkääksi herrasmieheksi muotoutuneella Jean Paul Gaultierilla on ihan oma asemansa minun ikäluokkani sydämissä.

Me nelikymppiset muistamme Gaultierin Madonnan Blond Ambition -kierteelle (1990) suunnitellut sykähdyttävät, kullanhohtoiset tötterökorsetit. Vaalimme mielessämme myös niin nolostuttavan kamalaa mutta samalla liki ihanaa Eurotrash-televisio-ohjelmaa (1993), jota Gaultier juonsi. Töllötimme lisäksi elokuvakerhossa kaikkia niitä Pedro Almodóvarin seisauttavia 1990-luvun elokuvia, joihin Gaultier oli puvustukset loihtinut. Turha kieltääkään, ettei hän muka olisi merkinnyt ikäluokkani muotifriikeille neroa.

jean paul gaultier näytös1

Minä pari vuotta sitten Gaultierin näytöskatsomossa, jossa saavuin säntillisenä suomalaisena ensimmäisten joukossa (siksi sali on vielä tyhjä, myöhemmin se täyttyi viimeistä paikkaa myöten). Kaivettuani tämän kuvan esiin intouduin muuten etsimään vaatekaapistani tämän kiinalaiskuvioisen Issan silkkikaftaanin, jota en ole käyttänyt aikoihin.

Sittemmin olen ollut kyllin onnekas päästäkseni Gaultierin näytöksen vieraaksi Pariisin muotiviikolla.  Välillä lavalle on marssitettu tatuoituja malleja missikisatunnelmissa, toisinaan taas takavuosien pop-idoleiksi puettuina. Yhteistä näytöksille on kuitenkin ollut huumori ja suvaitsevaisuus. Gaultierin maailmassa muoti on iloinen asia eikä ihannenaisen tarvitse olla kattoa hipova nälkäkurki. Päinvastoin: esimerkiksi XL-tyylitaituri Beth Ditto on vuosien mittaan tähdittänyt Gaultierin näytöksiä.

jean_paul_gaultier_for_lindex1

Raitamekko ja -takki edustavat Gaultier-muotia käytettävimmillään. Malliston myynnistä menee muuten kymmenen prosenttia rintasyövän vastaisen taistelun tukemiseen.

Niinpä Lindexin myymälöihin 8. lokakuuta saapuvan yhteistyömalliston katsastaminen tänään pr-toimisto Polhemin tiloissa oli hetki, jota olin odottanut.

jean_paul_gaultier_for_lindex

Alusvaatemallistossa näkyivät etenkin tatuointi- ja korsettiteemat.

Mallisto ei pettänyt. Kaikki Gaultierin muodin leimalliset piirteet olivat mukana: raitapaidat, tikatut korsetit ja tatuointikuosit.

jean_paul_gaultier_for_lindex3

Jämäkät lääkärinlaukut olivat laadukasta nahkaa ja niiden sisäpuoli oli huoliteltu kestävällä, ripsikankaisella vuorilla.

Laatukin tuntui olevan kohdallaan, sillä esimerkiksi nahkarotsien materiaali oli paksua mutta silti pehmeää eikä mitään peltiä.

gaultier_ranneke

Tilaisuudesta saimme muistoksi rannekkeet, joissa yhdistyy gaultiermaisesti romanttisen roosa nahka rouheaan ketjuun. Rannekkeet tulevat myös myyntiin, ja niiden koko tuotto menee Roosa nauha -toiminnan tukemiseen.

Kotiin palattuani kaivoin vanhan, vuosia sitten Pariisin Gaultier-lippulaivaliikkeestä (6 Rue Vivienne) ostetun raitapaitani esiin.

gaultier_raitapaita

Sitä on taas mukava käyttää – ainakin lokakuuhun asti, sillä silloin vaatekaappiini saattaa tulla hankittua jotakin uusia ihanuuksia. Varsinkin, jos sää selkenee viikonlopuksi, pääsee vanha raitapaitani taas veneretkelle.

Inspiroivaa tiistaita Sinulle!

Lämmöllä,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*