Joulun kuvia

Aurinkoista tapaninpäivää Sinulle! Ainakin tätä kirjoittaessani aurinko yhä heloittaa Helsingin Lauttasaaressa kuin Alpeilla konsanaan. Ennen ulkoilemaan lähtemistä päätin kuitenkin koota pienen koosteen joulun muistiin jäävistä tähän mennessä.

En ole kinkkuihmisiä. Sen sijaan meidän jouluumme kuuluvat osterit – joskin taisin tehdä viime keväänä New Yorkissa asuessamme blogissani aika monta osteripäivitystä, vaikka jouluun oli kuukausitolkulla aikaa. Kuvassa koko tusina ennen  avaamista.

Joulukattauksemme on valkoinen. Alkupalaosterit on aseteltu lempiastiastoni, Villeroy & Bochin Manoirin tarjoilulautaselle. Musta-hopeaiset kynttilänjalat ovat Vera Wangin Wedgwoodille suunnittelemat, ja kuuluvat ehdottomasti päivälliskattaukseeni.

Samppanja tuo säihkettä juhlaan! Tällä kertaa laseissa Mummin roseeta.

Rakas joulukuusi, jota olen koristellut pieteetillä päivätolkulla, kuten blogissani olen kertonut. Koristeita olen kerännyt maailmalta vuosikausia. Kuvassa näkyykin yksi suosikeistani, Sonia Rykielin liikkeestä Seinen vasemmalta rannalta Pariisista ostamani SR-lasipallo. Alimmaisena lahjaksi saatu, kotoisa Iittala-pallo.

Täytän kodin valkoisilla kukilla ennen joulua. Joulutähden varjossa näkyvät ihanat kirjalahjat. Jessica Fellowesin Downton Abbey (Readme) avaa niin lempisarjani puvustusta kuin kuvauspaikkojakin, Grace Coddingtonin omaelämäkerta (Nemo) taas kertoo ihailemani Voguen huippustailistin taipaleesta maalaistytöstä tyylin ikoniksi. Jukka Sinivirran Samppanjaoppaasta (Readme) löysin myös arvion aattoillan pinkistä kuplajuomastamme.

Se odotettu joululahja: uusi täydennys huivikokoelmaani.

Joulupäivän uskomaton auringonpaiste houkutteli meidät ulkoilemaan ja vierailemaan meille paljon iloa tuoneen Mafalda-puuveneen luona sen talvitelakalla.

Kirpakka pakkanen vaati tukevat tamineet. Kymmeniä vuosia vanha Yves Saint Laurentin kipparitakki on ommeltu tanakasta villakankaasta. Villabaskeri ja niittilaukku ovat Sonia Rykielin, strassisomisteiset aurinkolasit Valentinon ja pehmeät kimalleneulehousut Sonia by Sonia Rykielin. Raitassormikkaat hankin syksyllä Jean Paul Gaultierin Lindexille suunnittelmasta mallistosta.

Meri alkaa vähitellen jäätyä, mutta koleus tuntui silti tunkeutuvan luihin ja ytimiin. Ei ihme, että minulla oli suorastaan pakko keittää höyryävän kuumat kaakaot heti kotiin palattuamme!

Upeaa joulun jatkoa Sinulle – nautithan vapaapäivistä, kirjoista, suklaasta sekä tietenkin rakkaiden seurasta.

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

PS. Ylellinen, samppanja-aiheinen kisa jatkuu yhä blogissani – käythän osallistumassa!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*