Joulun tunnelmia

Hyvät ystävät, virkistäviä välipäiviä! Pahoittelut muuten megalomaanisen pitkästä blogitauosta, jota olen viettänyt. Syynä oli matkani Aasiaan, joka starttasi liki suoraan Linnan juhlien työtehtävieni jälkeen (niistä voit lukea edellisestä postauksestani). Tulevissa postauksissani aikomuksenani on palata siis lähipäivinä Vietnamin tuoksuihin ja makuihin sekä Hong Kongin hurmaavaan hälinään. Sitä ennen kuitenkin ajattelin jakaa kanssanne muutaman tunnelmatuokion vuoden suosikkijuhlastani joulusta, jota vietimme tänä vuonna – liki poikkeuksellisesti – kotona.

Minä ja komea joulukuusemme, jonka mieluusti kaiken netin kautta hoitavana laiskurina tilaan aina suoraan jalkaansa asti asennettuna. Symmetrisen kauniin kuusemme meille ties kuinka monentena vuotena jo peräkkäin toimitti erinomaisesta palvelustaan tunnettu espoolainen KuusiSaariset.

En ole koskaan edes ajatellut hankkia yhtenäisiä joulukuusenkoristeita, sillä minä mieluummin kerään muistoja mieleen tuovia kimalteita matkoilta. Kuvassa yksi suosikkini eli Sonia Rykielin lippulaivaliikkeestä Pariisin vasemmalta rannalta hankittu lasipallo. Joulupuuhumme on ripustettu myös muistoja Muranosta, New Yorkista, Kööpenhaminasta ja monista muista matkakohteistamme.

Tämän vuoden punk-henkinen uutuuspallo on tosin Helsingistä. Sain sen joululahjaksi elegantin Muotikuu-liikkeen hurmaavalta omistajalta Jaana Varkilta.

Joulukattauksemme kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vera Wangin Wedgwoodille suunnittelemat mustat, keraamiset kynttilänjalat kuuluvat siihen aina.

Minusta ei sukeudu kinkunsyöjää, vaikka voissa paistaisi. Siksi osterit kuuluvat meidän joulupöytäämme.

Tämän kaverin kilven murtamiseen kokki tarvitsi avukseen miehistä voimaa.

Siian- ja muikunmädin sekä viiriäisenmunien ja graavatun lohen kera nautitut miniblinit ovat osa joulua!

Välipäivien ihanan aurinkoinen sää on kuin omiaan jouluherkkujen sulatteluun. Vaikka osa töistä jo muistuttaa takaraivossa, on vielä aikaa reippailla, rentoutua ja valmistautua uuden vuoden rientoihin.

Piristävää tiistaita siis myös Sinulle!

Sydämellisesti,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*