Kirjamessut: Etiketti-kirjaani esittelemässä

Eilen sunnuntaina 26. lokakuuta olin kiitollinen talviaikaan siirtymisestä. Vaikka yleisesti ottaen olenkin aika aamuvirkku (ja vastaavasti niin toivottoman iltatorkku, ettei minulla ole esimerkiksi Helsingin yöelämästä minkäänlaista käsitystä), otin kiitollisena vastaan yhden lisävalmistautumistunnin ennen lähtöä Pasilaan Helsingin kirjamessuille. Rauhassa nautittu aamiainen ja huolella harkitut sanat valmistavat nousemaan lavalle hermoilematta kertomaan juuri siitä omasta kirjasta.

Aika siirtää viisarit talviaikaan! Olen vannoutunut rannekelloihminen eikä minua saa vilkuilemaan kellonaikaa kännykästä. Minusta aikaraudalle saa kertyä myös ikää ja jopa patinaa, joten olen ihastunut vintage-kelloihin. Kuvan Cartierit ovat 1970- ja 1980-luvuilta.

Päivän mittaan tehtävänäni oli puhua Etiketti-kirjastani (WSOY) parissakin eri paikassa. Opukseni punaisena lankana on ollut päivittää tapakulttuuria. Harva meistä enää tarvitsee klassisten tapaoppaiden ohjeistusta esimerkiksi kunniamerkkien käyttämiseen frakkijuhlissa (ainakaan minulle niitä ei ole toistaiseksi kertynyt ainoatakaan), mutta sen sijaan esimerkiksi some-käyttäytyminen ja netiketti yleensäkin puhututtavat nykyihmistä.

Aamupäivällä vierailin Radio Novan messulähetyksessä, jossa minua haastatteli aurinkoinen ja sujuvasanainen Maria Leppänen. Mekkoni on Diane von Furstenbergin, kaulakoru 1980-luvulla valmistettua Chanelia. Korvakorut löytyivät milanolaisesta pikkuputiikista.

Maria valmiina lähetykseen.

Iltapäivällä jutustelimme messujen Winecorner-ravintolan ohjelmalavalla myös Annan kolumnistina tunnetun herrasmieshaastattelija Sami Sykön kanssa 2010-luvun tapakulttuurista. Sen jälkeen jälleennäkemistä oli mukava juhlistaa teekupposella Messukeskuksen Fazer-kahvilassa. Lämmin kiitos kuvasta Baba Lybeckille!

Hauskan päivän ainoa puute oli, ettei aikani oikein riittänyt muuhun messutarjontaan tutustumiseen. Siksi taidankin suunnata lähipäivinä kirjakauppaan ja kirjastoon, sillä harva asia sopii syksyyn sen paremmin kuin nenä kirjassa iltojen viettäminen.

Viihtyisää viikkoa Sinulle!

Lämpimin  toivotuksin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*