Kööpenhaminan joulutunnelmia

Kööpenhamina jaksaa kaamosaikaankin ilahduttaa hilpeällä hyväntuulisuudellaan, kuten edellisessä blogipostauksessani kirjoitin. Kaupunki on täynnä taidetta, makuelämyksiä (toimiihan täällä maailman parhaaksi ravintolaksi valittu Noma, mutta myös monta muuta kukkarolle ystävällisempää gourmet-keidasta) ja tietenkin loputtomasti shopattavaa. Tällä vierailulla listaan voidaan lisätä myös hulppeat jouluvalot.

Kaupungin ylellisin hotelli, Kungens Nytorv -aukion laidalla sijaitseva  Hotel d’Angleterre täydessä juhlavalaistuksessa. Suosittelemme elenganttia, mutta hitusen hintavaa Balthazar-samppanjabaaria, jossa mekin sovimme treffaavamme paikalliset ystävämme.

Joulufriikkinä minun oli tietenkin pakko vierailla Amargetorvin laidalla maineikkaan Royal Copenhagen -posliinitehtaan joulumyymälässä. Mukaan tarttui monenlaista sesonkiin sopivaa, joiden kuvilla aion teitä lähiviikkoina piristää.

Aina Kööpenhaminassa vieraillessani yritän nipistää hetken käydäkseni Ny Carlsberg Glyptotekissa. Panimosuvun oluttienisteillä pystyyn pistämä museo esittelee ennen kaikkea antiikin veistotaidetta ja sen talvipuutarha on rauhoittavimpia paikkoja, joita kaupunkitilaan on rakennettu.

Aika ei haihduta marmorin kauneutta, kun me muut sen sijaan tarvitsemme tehotippoja ja seerumeja omamme säilyttämiseen.

Viiden pikkuannoksen illallisen nautimme paikallisella teurastamo- ja tukkutorialueella sijaitsevassa Kul-ravintolassa, joka on paikallisen ystävämme mielestä juuri se tämän hetken kuumin. Sen nimi ei merkitse kivaa, kuten erheellisesti ruotsin perusteella päättelin, vaan sisustustakin leimaavaa hiiltä. Kynttilänvalossa napatussa kuvassa komeilevat taskurapualkupalat.

Kul-ravintolan täydellinen päätös aterialle: ranskalaista marenkia, jäätelöä ja kahvisiirappia.

Kööpenhaminasta jäi siis hyvä maku suuhun, ja sen lisäksi joulufiilis. Olin päättänyt jo odottaa ensimmäiseen adventtiin ennen kuin aloitan kodin kuorruttamisen joulukoristeilla, mutta veikkaanpa nyt, että se alkaa tänään…

Valoa kaamokseen!

Iloisin terveisin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*