Marimekon juhlat

Elokuuta Helsingissä voi kuvata vain hurmaavaksi. Sää on parhaimmillaan ja sosiaalinen kihinä kuumimmillaan. Kun kaikki palaavat heinäkuisilta pakomatkoiltaan mökeiltä ja Välimeren snorklauslomilta, tuntuu fantastiselta nähdä ystäviä ja päivittää kuulumisia. Juuri siksi eiliset Marimekon juhlat Helsingin Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun risteyskohdassa sijaitsevassa Marikulmassa jäivät mieleen unohtumattoman onnistuneina. Mika Ihamuotilan ja toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kaskon isännöimissä juhlissa tunnelma oli kuplivan iloinen kaiken muunkin kuin sangen hyvän samppanjan puolesta.

Illan teemana oli syysmalliston esittely. Ja kyllä: ne ikonisimmat marikuosit jatkavat iloksemme voittokulkuaan tänäkin syksynä.

Sain juhliin avecikseni australialaisen ystävättäreni Victorian, jota Marimekon liike Sydneyssä on ilahduttanut. Mika Ihamuotila suositteli  lämpimästi tutustumaan myös kahteen Melbournessa sijaitsevaan, kauniiseen myymälään.

Valitsin illan asukseni toisen kuoseistaan kuulun muotitalon eli Diane von Fürstenbergin epäsymmetrisen mekon. Laukku on Salvatore Ferragamon, rannekoru Marnin pari vuotta sitten H & M:n kanssa toteuttamasta minimallistosta, ja hiukset liiskaantuneet kotoa keskustaan johtaneen pyörämatkan aikana.

Muodin ohella esillä luonnollisesti oli myös Marimekon hyväntuulisia sisustus- ja kattaustuotteita.

Lopuksi ajattelin nostaa esiin vielä lahjakkaan Anna Teurnellin suunnittelemasta Marimekon syysmallistosta minua puhuttelevimmat asut (kuvat eivät ole eiliseltä, vaan aiemmasta mallistoesittelystä ja Marimekon kuvapankista lainattuja).

Tutuksi tullut Maija Isolan Unikko-kuosi laskeutuu kauniisti silkkipaidassa. Myös pehmeästä nahasta ommellut housut näyttäytyvät rennon ylellisinä.

Mikä säkenöivä sahraminkeltainen sävy! Juuri talvitakin tulisikin tuoda aurinko ja energia keskelle kylmää vuodenaikaa.

Suloinen Kirsi Pyrhönen veistoksellisessa raitamaksimekossa, jossa kiteytyy Marimekon historia ja filosofia. Kirsi, joka on loistava keskustelukumppani, pistäytyi vieraana myös eilisissä juhlissa.

Juhlavan torstain jälkeen on mukavaa jatkaa aurinkoiseen viikonloppuun, jona yhä voi nauttia kesästä.

Fantastisen elämyksellistä viikonloppua Sinulle!

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*