Marimekon kevätnäytös 2015

Syksy sen kun muuttuu koleammaksi, mutta muotiväen ajatukset onneksi ovat jo keväässä. Nyt on jo aika suunnata katseet tulevan sesongin vaatteisiin: suloisiin kukkamekkoihin, keveisiin kevättakkeihin ja ilmaviin materiaaleihin. Näiden merkeissä kutsuvieraat saivat eilen, torstaina 25. syyskuuta tunnelmoida Kruunuvuoressa sijaitsevassa Öljysäiliö 468:ssa järjestetyssä Marimekon muotinäytöksessä. Tosin syysmuotikin oli vahvasti menossa mukana, sillä reikäseinäiseen öljysäiliöön pääsi kunnon puhuri, joten vieraiden kasmirhuivit, sormikkaat ja tukeva takki tekivät näytöskokemuksesta nautinnollisemman.

Vieraat puksuttelivat näytöspaikalle tunnelmallisesti lautalla. Urhoollisimmat istuivat ulkokannella, mutta minä vilukissa (hrh!) pujahdin suosiolla salonkiin.

Öljysäiliö 468 tunnelmallisessa iltavalaistuksessa.

Ennen näytöstä Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila lausui tervetuliaissanat ja esitteli meille yleisölle muotitalon uuden taiteellisen johtajan, ruotsalaisen Anna Teurnellin. Näytöksen jälkeen pääsin vaihtamaan muun muassa & Other Stories -merkille työskennelleen Annan kanssa muutaman sanasen, ja hän osoittautui lämpimäksi ja luovaksi Marimekko-faniksi. Loistava valinta siis, onnea siitä, Mika!

Kevään 2015 mallistossa nähtiin Marimekko-klassikoita linjakkaan modernisti toteutettuina. Läsnä olivat siis niin räiskyvät värit kuin graafinen mustavalkoisuuskin – ja tietysti roppakaupalla upeita kuoseja.

Alati yhtä hurmaava Kirsi Pyrhönen housupuvun kapealinjaisessa kuosiversiossa.

Rakastuin uudelleen Unikkoon, kun näin sen keveään silkkiin painettuna. Mekon taka-osassa on muuten joukko upeita yksityiskohtia, mikä on aina hyvän vaatteen merkki. Jos kaikki kiinnostavuus ladataan asun etupuolelle, se sopii parhaiten vain paperinukelle.

Mikä väri! Oranssi housupuku tuo uuvahtaneimpaankin bisnestapaamiseen energiaa. Huomaa lahkeiden vallaton leveys.

Näytöksen lempivaatteeni: kukkapinnassa oli upea struktuuri ja takana pidempänä laskeutuva helma teki mekosta tavallistakin sulokkaamman.

Kaltaiseni kesäihmisen ei auta nyt kuin sopeutua syksyyn. Kuitenkin uusi kevät on tulossa ihanine mallistoineen, joten edessä on jotakin mitä odottaa.

Tunnelmallista perjantaita Sinulle!

Lämpimin toivotuksin,

Mirva

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*