Miniloma Maltalla

Moni aloittelee nyt kesälomaansa. Itse aion ahertaa vielä viikon verran, mutta onneksi (Helsingin koleat säät huomioon ottaen) ehdimme viettää jo pidennetyn viikonlopun pituisen miniloman paahteisella Maltan saarella kesäkuussa. Malta ei ole minulle uusi tuttavuus, sillä vierailin siellä viimeksi muutamia vuosia sitten ja kerroin reissusta blogissani, mutta piskuiselta saarelta löytyi taas uutta koettavaa ja nähtävää.

Majoituimme historiaa henkivään Vallettan pääkaupunkiin. Näkymä on hotellihuoneemme kattoterassilta. Majoituimme Maltan sydämessä sijoittuvaan pikkuruiseen Paulos Boutique Hoteliin, jossa oli vain muutamia huoneita, mutta sitäkin sydämellisempi palvelu.

Mukava kattoterassimme oli hehkuvan kuuma päiväsaikaan, mutta illalla siellä saattoi nauttia upeasta maisemasta ja leudosta säästä.

Päivää paistattamassa. Silkkitunika on La Mattan, ylisuuret aurinkolasit Specsaversin Ivana Helsinki -mallistosta.

Kapeat kujat ja huimat korkeuserot leimaavat Vallettan maisemaa.

Apostoli Johanneksen mukaan nimetty katedraali on ritareistaan maineikkaan Maltan tunnetun nähtävyys. Ihailimme kirkossa muun muassa italialaismestari Caravaggion teoksia, joista ei tosin saanut ottaa kuvia.

Kirkko täyttyi taidokkaista yksityiskohdista. Kuvassa lattiamarmoreita…

…ja mahtipontisia kultauksia.

Vallettassa voi myös herkutella. Kuvassa tyypillinen alkuruoka eli kaninmaksabruschetta.

Italialainen keittiö on loistavasti edustettuna Maltalla. Siksi nautin pääruokanani lempipastani eli Spagetti Vongole Veracin.

Palaan muistoihin Maltalta vielä seuraavissa päivityksissäni. On pakko todeta, että niin vehreä kuin Suomen suvi onkin, piipahdus polttavassa helteessä oli paikallaan rae- ja räntäkuuroja vilisevän alkukesän jälkeen.

Ihanaa lomatunnelmiin virittäytymistä myös Sinulle!

2 Comments

 1. JaanaJ 6 vuotta ago

  Maltalla ja Gozolla muistaakseni vuonna 1992. Ihania kuvia ja yksityiskohtia sekä upea tunika!

  • Author
   Mirva Saukkola 6 vuotta ago

   Oi kiitos, Jaana! Me kävimme myös pari vuotta sitten Gozolla ja ehdimme nähdä ”Sinisen ikkunan” -nythän sen suhteen on jo myöhäistä…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*