Miniloma Tallinnassa

Upeaa alkavaa viikkoa! Miten Sinun viikonloppusi meni? Omani sujui tavallistakin paremmin, sillä päädyimme puolisoni kanssa viettämään rentouttavan miniloman Tallinnassa. Matkasimme sinne miellyttävästi Tallink Superstarin Business Loungessa, jossa oli rauhaisan miellyttävää koulujen talvilomaviikon aiheuttamasta matkustusvilkkaudesta huolimatta. Loungessa voi ruokailla, surffata netissä sekä tehdä jopa ne välttämättömät kosmetiikka- ja samppanjaostokset.

Yövyimme vanhan kaupungin ytimessä sijaitsevassa lempihotellissani Telegraafissa, jonka aulassa Louis Vuittonin matka-arkkujen pino toivottaa vieraan tervetulleeksi.

Vanhaan posti- ja lennätinlaitoksen rakennukseen remontoidun hotellin huoneiden seiniä koristavat postimerkkivedokset. Makeiden unien lisäksi Telegraafissa tarjoutuu rentoutumismahdollisuuksia sen Elemis Spassa, jossa on tarjolla uima-altaan lisäksi muun muassa höyrysauna ja loistavia hoitoja. Tällä kertaa testasin niistä kuumakivihieronnan. Spasta en räpsinyt kuvia, sillä se tuskin olisi edistänyt muiden rentoutujien viihtyvyyttä.

Minilomamme kohokohta oli Gaetano Donizettin ooppera Lemmenjuoma Viron kansallisoopperassa.Sen aulatiloissa pääsin ihailemaan menneiden produktioiden pukuja. Mekkoni on Pedro del Hierron, laukku Sonia Rykielin ja ballerinat Valentinon. Kolikkokoru on löytö Israelin matkalta.

Hetki ennen lupsakan humoristisen oopperan alkua. Kansallisoopperalle kodin antanut upea Estonia-teatteri on muuten suomalaisarkkitehtien eli Wivi Lönnin ja Armas Lindgrenin 1900-luvun alussa suunnittelema.

Merimatkan, hyvän hotelliyön, span ja oopperan jälkeen sitä ei voi olla kuin rentoutunut. Palaan kuitenkin vielä viikonlopun kulinaarikokemuksiin blogissani pian.

Mutta mitkä elämykset ovat Sinulle tärkeimpiä, kun matkaat Tallinnaan? Olisi ilo kuulla niistä.

Lämmöllä,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*