Oodi ilmastoinnille

Suomessa ilmastointilaitetta tuskin osaa kaivata kuin korkeintaan heinäkuun helteisimpinä öinä. New Yorkiin sijoittuvassa Kesäleski-elokuvassa (1955) kuultu, Marilyn Monroen hemaisevan roolihahmon antama vinkki alusvaatteiden säilyttämisestä jääkaapissa tuntuu lähinnä koomiselta liioittelulta.

Viime päivien perusteella voin vakuuttaa, että se on silkkaa asiaa. Sää on ollut pilvisen utuinen ja loputtoman hiostava. Vaatteet liimautuvat nihkeinä ihoon, ja iloitsen jokaisena valveillaolohetkenäni tehokkaasta ilmastointilaitteestamme.

auringonkukka

Aurinko on tervetullut asuntoomme – ainakin kukkien muodossa!

Kuumuudessa viihtyy sisätiloissa. Kun palaa nuutuneena kaupungilta, mikään ei ole sen houkuttelevampi paikka kuin siisti ja viileä koti, jossa voi uppoutua uusimpien lehtien esittelemiin huimiin sisustuksiin tai poimintoihin tulevan syyssesongin muodin ”pakko saada” -paloista.

lehdet

Paikallisen kirjakaupan lehtihylly on minulle kuin makeislaari karkkimaanikolle.

Toinen vaihtoehto on hakeutua kaupungilla ilmastoituihin tiloihin. Hyvä esimerkki niistä ovat museot, joissa myös ilmainen netti liki poikkeuksetta toimii. Eli samalla vierailulla voi ravita sieluaan, vastata sähköposteihin ja vilvoittautua.
moma_ps1_mirva
Käväisimme juuri näissä merkeissä Queensissa sijaitsevassa MoMan PS1-museossa.

moma_ps1_mirva2

Korakrit Arunanodchain näyttelyssä sai katsella videotaidetta denim-tyynyillä löhöten.

Paikkaa ei ainakaan voinut syyttää ikäsyrjinnästä. Esillä nimittäin oli muun muassa juuri 95-vuotiaana menehtyneen itävaltalaisen feministitaiteilija Maria Lassnigin töitä (hän oli elossa vielä näyttelyn avautuessa) kuin alle kolmekymppisen thaimaalaisen Korakrit Arunanondchain töitä.

moma_ps1

Jälkimmäisen työt ottivat kiinnostavasti kantaa globalisaatioon kankaan kautta: maailman tasapäistymistä symboloi denim, josta ommelluissa farkuissa tallustellaan pallon kaikissa kolkissa.

metropolitan_museum_of_art_egyptiläinen_kaulakoru

Vaikuttava, egyptiläinen kultapanta Metissä.

Houkuttelevin paikka paeta hellettä on minusta kuitenkin aina lempimuseoni, Metropolitan Museum of Art.

metropolitan_museum_of_art_bysanttilainen_mosaiikki

Metin bysanttilainen mosaiikkikaunotar.

Sen valtavuuden vuoksi sitä ei voi omaksua kerralla, vaan aina seuraavalle vierailulle säästyy jokin sokeripala: keskiaikaiset madonnamaalaukset, japanilaiset kukkakuvaukset tai assyrialaiset korkokuvat. Ehkä juuri siksi se on unelmien täyttymys täällä asuvalle ja painajainen turistille…

bergdorf_goodman_dvf_osasto

Bergdorf Goodmanin erikoisripustus kunnioitti mielisuunnittelijani Diane von Fürstenbergin työtä ja juhlamallistoa.

Paahtavuutta seuraa liki aina rankkasade, ja niin myös tänään. Onnekseni olin sen ratketessa likipitäen lempitavarataloni Bergdorf-Goodmanin ovenkahvassa kiinni. Ei mikään hullumpi paikka pitää sadetta!

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
Sydämellisin toivotuksin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*