Paluu kaupunkiin

Miksiköhän kieleemme on vakiintunut sanonta ”lomat on lusittu”? Ainakaan omalta osaltani loma tuntui kaikelta muulta kuin pakkopullalta. Nyt tämä elämyksiä täynnä ollut kuukausi kuitenkin on hujahtanut, joten kulunut viikko merkitsi paluuta sorvin ääreen. Siksi bloginikin eli hissukseen hiljaiseloa, sillä aika upposi kaikkeen muuhun paitsi postausten tekemiseen.

Kun kesä on kauneimmillaan, mutta päivät sujuvat tietokonetta tuijottaen, ei auta kuin tuoda suvi sisätiloihin kukkina. Työpöydälläni nököttävä sininen vaasi tuo muutenkin mukavia muistoja mieleen, sillä hankin sen viitisen vuotta sitten lempikaupunkeihini kuuluvan Istanbulin Grand Bazaarista. Turistikrääsääkö? Ei haittaa, sillä sen sini on kuitenkin huumaavan syvän sävyinen.

Itseni lisäksi myös leijonanosa ystävistäni tuntui palanneen lomiltaan stadiin. Siksi seuraelämäkin vilkastui heti elokuun alettua. Kahvittelujen ohella kalenteriin on merkitty puutarhakutsuja ja grillikekkereitä.

Valmiina puutarhakutsuille! Haute Hippie -merkkinen silkkitunika löytyi taannoisen Mallorcan lomamme aikana Palmasta. Laukku on Saint Laurentin, mukavan matalat sandaalit Tory Burchin. Vannon muuten kautta kiven ja kannon, etten enää koskaan laita jalkaani piikkikorkoja puutarhakutsuille, sillä harva asia tuntuu nöyryyttävämmältä kuin kantapäitä myöten nurmikkoon uppoaminen.

Saattaa olla, että edustan jäännettä jurakaudelta, mutta minusta ystävien nähtyä valtavasti vaivaa kutsujen järjestämisen eteen on luontevampaa kiittää käsinkirjoitetulla kortilla kuin pelkästään WhatsApp-viestillä tai FB-aikajanalle kirjoitetulla kommentilla. Haalin kiitoskortteja Suomen suppean valikoiman vuoksi matkoilta ja käytän kuulakärkikynän sijaan kirjoittamiseen rakasta Montblancin mustekynääni.

Vilkaisu kalenteriini paljasti, että ensi viikko jatkuu matalalentona – niin töissä kuin sosiaalisessa elämässäkin. Mutta siitä siis lisää lähipäivinä…

Miltä muuten paluu töihin on Sinusta tuntunut?

Suloista sunnuntaita!

Aurinkoisin terveisin,

Mirva

8 Comments

 1. JaanaJ 4 vuotta ago

  Heippa! Ihanan pirteä asu sinulla ja tuo Mulberryn kiitoskortti näyttää todella tyylikkäältä. Hienoa kun lähetät kiitoskortin juhlien järjestäjälle- minusta se osoittaa suurta sivistyneisyyttä tänä someaikakautena.
  Minäkään en käytä sanaa lomat lusittu- ainoastaan vangit lusivat tuomionsa ja minulle loma on hengähdystauko työstä ja aika jolloin voi nauttia luonnosta sekä kesästä. Valitettavasti tämä kesä ja loma oli elämäni kauhein, kun molemmat vanhempani sairastuivat vakavasti, mutta toisaalta ehdin olla heidän apunaan paremmin kuin nyt kun olen töissä ja asun eri kaupungissa.
  Hyvää alkanutta työviikkoa!
  T: Jaana

  • Author
   Mirva Saukkola 4 vuotta ago

   Jaana, lämmin kiitos Sinulle ihanasta viestistäsi. Olen niin pahoillani puolestasi – vanhempien sairastuminen tuntuu hirveältä. Paljon voimia Sinulle!

   • JaanaJ 4 vuotta ago

    Kiitos Mirva!

 2. JaanaJ 4 vuotta ago

  Hupsista- kiitoskortti ei ilmeisesti ollutkaan Mulberryn 🙂 Katsoin kuvan vähän nopeasti ja tein jo johtopäätöksen. Kerrotko Mirva kenen nuo ihanat kiitoskortit ovat?

  • Author
   Mirva Saukkola 4 vuotta ago

   Ne ovat molemmat ostettu Barnes & Noblesilta silloin, kun asuimme NYCissä. Jenkkikirjakaupoissa on niin loistavat kiitoskorttivalikoimat, että siellä niitä tuli hamstrattua varastoon…

   Aurinkoista tiistaita Sinulle, Jaana! Lämmöllä, Mirva

   • JaanaJ 4 vuotta ago

    Todella kauniita kiitoskortteja- amerikassa on varmaan hieman eri määrä valikoimaa kuin meillä ja heidän kulttuurinsakin on erilainen, joten kiitoskorteille on enemmän tarvetta ja niitä myös lähetetään.

    Olet ehkä näistä asioista aikaisemminkin kirjoittanut blogissa, mutta olisi kiva kuulla muistakin erilaisista kohteliaista tavoista mihin kiinnitit huomiota siellä asuessasi ja jotka toivoisit ”rantautuvan” myös meille Suomeen.

    • Author
     Mirva Saukkola 4 vuotta ago

     Hyvä idea! Tuosta kirjoitan jossakin vaiheessa postauksen. Aurinkoista päivää!

 3. JaanaJ 4 vuotta ago

  Kiitos samoin!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*