Pariisi: Puistopiknikkejä ja jalkapallohuumaa

Bonjour, hyvät ystävät, ja kesäiset terveiset täältä Pariisista, jossa tuntuu sattuvan ja tapahtuvan koko ajan. Välillä seesteisestä Pohjoismaasta saapuvan mielestä vähän liikaakin, kuten eilen 14. kesäkuuta, jolloin massiivinen mielenosoitus ja sen mukana melkoinen mellakka vyöryivät Boulevard du Montparnasselle. On toki tärkeää, että vapaassa maassa on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä suorasukaisesti, mutta kyllä kyynelkaasupanosten ampuminen ja vesitykit tuntuvat silti pelottavilta. Kaikesta tästä huolimatta ajattelin kuitenkin keskittyä nyt niihin Pariisin tapahtumiin, jotka enemmänkin piristävät mieltä.

jardin_des_rosiers

Epävakaiset säät jatkuvat yhä, mutta joka kerta auringon pilkahtaessa pariisilaiset suuntaavat piknikille puistoihin. Tämä näkymä Jardin des Rosiers -puistosta on läheltä asuntoamme Le Marais’n sydämestä.

buttes chaumont

Minä tummia pilviä pelkäämättä Buttes Chaumont’n vehreän ihanassa puistossa.

Vaikka säät riepottelisivat kaupunkia kuinka, pitää viimeistään kesäkuussa voida ottaa vanhan ajan kunnon kukkamekko esiin. Kuvan versio on ranskalaisen Pablo-vaatemerkin. Pikkulaukku on Salvatore Ferragamon, isompi Longchampin.

Sitä paitsi sadesäällä kesän voi myös tuoda kukkakimppuna sisätiloihin. Kuvassa pelkästään ruusuihin erikoistuneen lähikukkakaupan tarjontaa.

Jalkapallon EM-kisoja seuraamaan tulleet fanit eivät säitä säiky. Mitään huimia tyylibongauksia en sen tiimoilta ole tehnyt. Poikkeuksena oli tämä irlantilaiskaksikko, joka istahti naapuripöytäämme katukahvilassa. Ranskalaistyylin elegantisti valinnut duo halusi seurata kisoja maassa maan tavalla.

le_train_bleu

Sateen sattuessa aikaa voi viettää mukavasti sisällä. Tutustuin viime viikonloppuna legendaariseen, vuonna 1901 perustettuun Le Train Bleu -ravintolaan tavatessani ystäväni siellä aperitiivilla.

Gare de Lyonilla sijaitseva ravintola on hellinyt 115 vuoden mittaan asiakkainaan niin Coco Chanelia kuin Jean Cockteau’takin.

Le Train Bleussa aperitiiviaikaan. Mekko on BCBG Max Azrian, sandaalit Christian Louboutinin, pikkulaukku Chanelin ja isompi Vanessa Brunon (bloggaaja harvemmin selviää yhdellä laukulla, sillä pienet iltaversiot eivät niele kameraa sisälleen.

Mikäli vierailet Le Train Bleussa, suosittelen tilaamaan sen ainutlaatuisessa ympäristössä lasillisen maailman romanttisista juotavaa eli G. H. Mummin vaaleanpunaista Le Rosé -samppanjaa. Lisää romanttisia paikkoja sen siemailuun voit bongata artikkelistani Juomavinkki.fi-sivustolta.  

Ruusunpunaista viikonloppua Sinulle – ovatpa säät sitten millaisia tahansa!

Kesäterveisin Pariisista,

Mirva

 

* Postaus on tehty yhteustyössä Pernod Ricard Finlandin ja Juomavinkki.fi-sivuston kanssa.

 

 

2 Comments

 1. JaanaJ 7 vuotta ago

  Hei Mirva ja kiitos taas upeista kuvista Pariisista. Tuo ravintola näyttää aivan uskomattoman kauniilta ja tyylikkäänä ihmisenä sovit sinne loistavasti.

  • Author
   Mirva Saukkola 7 vuotta ago

   Lämmin kiitos ihanasta kommentista! Kyllä – se on häkellyttävän hienosti entisöity. On kuin kahvittelisi Versailles’ssa!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*