Puutarhakutsujen aika

Äkillisesti helteeksi äitynyt säätila on virittänyt ainakin oman tuttavapiirini huippuseurallisiin tunnelmiin. Eilen nautimme ystävän luona lounasta kuplivan kera meren rannalla, tänään suuntaamme puutarhajuhliin. Loppuviikonkin kalenteri täyttyy kohinalla. Ihania elämyksiä on siis tiedossa!

puutarha

Puutarhan loisto on nyt parhaimmillaan, joten turha juhlia sisätiloissa.

Ehdin hädin tuskin purkaa matkalaukkuni jenkeistä palattuamme, ja nyt olen yrittänyt zoomailla kaapista sopivia asuja sosiaalisiin rientoihin. Yksi tärkeä kriteeri on vesipestävyys.

mirva_fillari

Thaimaalaiselta torilta ostettu kaftaani, Tod’sin kultanahkainen kesäluottolaukkuni ja Max Maran muhkea rannerengas muodostivat tällä kertaa kesäjuhla-asuni.

Voipaperiin kääräistyjä grilliherkkuja mutustaessa ei kannata riskeerata kermanväristä silkkipaitaa. Parempi valinta on kirjavan kuviollinen mekko, jonka voi huoletta viskata pesukoneen pyöritettäväksi.

hattu_ja_saali

Päivällä paahdetta, illalla viilentyvää. New Yorkista hankittu Borsalinon hattu ja kotimainen Arelalizzan kasmirsaali tepsivät säävaihteluihin.

Myös jalkineiden valintaan kannattaa uhrata tovi. Poskeni punoittavat edelleen häpeästä, kun muistelen parin vuoden takaisia kansallispäivän kutsuja Ranskan suurlähetystön puutarhassa. Valitsin sinne somat sandaalit, joiden varpaiden päällä lepäsi näyttävä satiiniruusuke ja korot kohosivat neulanterävinä kymmenen sentin korkeuteen. Niinpä tietenkin vajosin nolosti kantapäitäni myöten nurmikkoon. Nykyään suuntaankin aina puutarhakutsuihin joko matalissa kengissä tai kiilakoroissa.

sandaalit

New Yorkista hankitut sandaalit, joiden lattakorko ei uppoa nurmikkoon.

Viemiset puutarhakutsuihin tuottavat päänvaivaa. Raikas, viilennetty viini- tai samppanjapullo toimii tietty aina, mutta esimerkiksi suklaa voi sulaa hellesäällä. Puutarhassa rehottavat pionitkin voivat olla kauniimpia kuin ne, jotka kukkakaupasta kaappaa mukaansa. Siksi ruokatuliaiset, kuten esimerkiksi monipuolinen maustesetti kokille toimii mielestäni aina.

maustesetti

Ruokatuliaiset toimivat minusta aina! Dean & Delucan maustesettejä hankin manhattanilaisesta herkkukaupasta useampia.

Sydäntäni koskettaa aina se, että joku näkee vieraidensa puolesta vaivaa. Siksi haluan aina kiittää vielä jälkikäteenkin kutsujen isäntäväkeä. New Yorkin paperikaupoista keräsin mittavan kiitoskorttivalikoiman, jonka uskoin riittävän ainakin jouluun asti.

kiitoskortit

Voin olla vanhanaikainen, mutta minusta isäntäväen vaivannäkö ansaitsee kiitokset vielä jälkikäteenkin.

Tällä tahdilla taidan kuitenkin tarvita täydennystä jo elokuussa…

Nautinnollista helleviikkoa Sinulle!
Lämmöllä,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*