Rooma, rakkaani

Sydämelliset terveiset täältä ihanasta Roomasta! Saavuimme vasta tänään, mutta silti tuntuu kuin silmät olisivat imeneet kaikkea ympäröivää kauneutta ja makunystyrät herkullisia aromeja jo päivätolkulla. Sellainen Rooma vain on. Se imaisee hetkessä sisälleen.

prosecco

Lentokentän Wine & View -baari on mainio paikka juhlistaa lomamatkan alkua.

Skoolatessamme lähtiessä Helsinki-Vantaan lentokentällä italiaisittain asianmukaisesti prosecco-lasillisilla laskeskelimme kuinka mones vierailu Roomassa tämä minulle ja puolisolleni on. Rooma oli ensimmäisen yhteisen lomalle kohde hamaalla 1990-luvulla. Nyt pääsimme käyntikertojen laskuissa 11:een…

pantheon

Pantheon huokuu ikuista kauneutta.

Tänne saapuessa on aina tiettyjä juttuja, joiden tekeminen tuntuu tärkeältä. Yksi on antiikin aikana rakennetussa, sittemmin kirkoksi muutetussa Pantheonin temppelissä käyminen.

Toinen on temppuilijoiden seuraaminen ja suihkulähteen solinan kuunteleminen Piazza Navonan ovaalinmuotoisella aukiolla.

bellini

Reissun eka, raikas Bellini.

Ja kolmas persikkamehusta ja proseccosta sekoitetun Bellinin nauttiminen jossakin kaupungin katukahviloista (tiedän, Bellini on alkujaan venetsialainen keksintö, mutta mielidrinkkini soveltuu hienosti myös Rooman ilmanalaan).

giudecca

Minä Giudeccassa.

Viime vuosina olen lisännyt listalle myös aterian juutalaisessa kaupunginosassa, Giudeccassa, jonka erikoisuuksia ei muualta saa.

artisokka

Artisokat Giudeccan tapaan ovat kielen vievä ruokalaji, mutta siitä huolimatta liian ruma, että säällistä kuvaa saisi yrityksistä huolimatta.

Tällä kertaa aterioimme auringonpaisteessa Ba’ Ghetto -ravintolassa (Via Portico d’Ottavia, 57), jonka ruoka oli erinomaista, mutta palvelu rehellisyyden nimessä hitaamman puoleista.

salaatti

Parasta italialaisessa ruoassa on tuoreus, kuten tämä kolmella eri juustolla maustettu avokadosalaatti todisti.

Minun tulee joka kerta käytyä myös Italian kaupungeissa vieraillessani Il Papiron myymälässä (Via del Pantheon, 50), jonka paperitavarat hakkaavat tyylillään ja laadullaan liki kaikki haastajat. Vaikka kuinka eläisimme tablettien ja älypuhelinten aikaa, minusta on välillä vain tuhat kertaa inspiroivampaa kirjata ideani ylös kauniiseen, nahkakantiseen muistikirjaan.

il papiro

Ehdottomasti Euroopan laadukkaimpiin kuuluva paperikauppa – ainakin minun mielestäni!

Yövymme Roomassa jo toista kertaa Hotel Britanniassa (Via Napoli, 64).

hotel britannia

Hotel Britannian tossukat ja keltainen kylpykaveri.

Olin pikkiriikkisen pettynyt, kun emme saaneet samaa, parvekkeellista huonetta kuin viime kerralla, mutta laadukkaat kylpytuotteet ja odotettavissa oleva, viimeksi ruhtinaalliselta tuntunut aamiainen pehmensivät alakuloa.

Näin tänään, huomenna edessä taas uusia elämyksiä.

Ihanaa helleviikon jatkoa Sinulle!

Con amore,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*