Rooman hullunkurinen hotelli & artisokka-ateria

Paluumatkamme Maltalta kulki Rooman kautta. Olimme päättäneet kokeilla meille ennestään tuntematonta, Pantheonin kulmilla sijaitsevaa Torre Argentina Relais -hotellia (Via di Torre Argentina, 44), joka olikin ollut toiminnassa vasta kahdeksan kuukautta. Ennen Maltalta lähtöämme hotellista tuli meilitse tarjous huonetyypin korotuksesta parilla kympillä. Pitihän siihen tarttua.

Kun taksi sitten haeskeli hotellia sitä löytämättä, aloin hitusen huolestua. Onko hotellia edes olemassa? Lopulta kuskimme havaitsi yhden talon seinässä himmeästi kiiltelevän, vaatimattoman messinkikyltin. Epäilyksiäni vahvisti vaatimaton rappukäytävä, jossa opastettiin huristamaan hissillä – miniatyyrimäistä tavarahissiä muuten muistuttavalla – pari kerrosta ylöspäin respaan.

torre_argentina_relais3

Torre Argentina Relais -hotellin pyöreä jättisänky.

Skeptisyyteni osoittautui turhaksi. Hotelli oli laadukas ja henkilökunta ystävällistä, mutta sisustukseltaan se oli ehkä yksi hämmentävimpiä koskaan. Pikkiriikkiseen huoneeseen oli ahdettu uudenkarheita, massiivisia design-huonekaluja nahkadivaanista suureen lasipöytään. Lasioviseen kylpyhuoneeseen asetellun kahden hengen jättiammeen yllä välkkyivät värivalot, jotka respahenkilömme esitteli juhlavasti kronoterapiavaloina.

torre_argentina_relais2

Kokonaisuudessaan kokemus oli kuitenkin myönteinen. Pehmeät kylpytakit, Nespresson kahvikone ja huoneeseen aamulla tarjoiltu käsittämättömän runsas aamiainen teki siitä varmasti suosituksen arvoisen, jollei satu säikkymään design-sekamelskaa.

ba_ghetto

Viimeinen ateria tällä reissulla Roomassa.

Illalliselle meidän oli liki pakko palata juutalaiskaupunginosan Ba’ Ghettoon (Via del Portico Ottavia, 57) nauttimaan artisokkia: juutalaiseen tapaan ja carpaccion kera.

carpaccio

Koska artisokka on Rooman tunnusvihannes, missä muualla kuin täällä niitä kannattaa mutustaa?

minttutee

Tuoreesta mintusta tehty tee – loistava tapa päättää ateria!

Seuraavana aamuna odotti lento Helsinkiin.

vicere2

En ole järin innokas lentokenttäshoppailija yleensä aika rajoitetun valikoiman takia, mutta Fiumicinon lentokentän napolilaisesta Vicerè-herkkukaupasta on pakko ostaa aina muutama tuliainen.

fiumicino_aeroporto

Arrivederci Rooma, hei taas Helsinki!

On aina haikeaa jättää Rooma enkä koskaan ole ymmärtänyt sanontaa ”Borta bra, hemma best”. Molemmissahan voi olla ihanaa.

lauttasaari

Iltauintinäkymäni Lauttasaaressa.

Sen sain huomata heti illalla, kun polkaisin kotikaupunginosani Lauttasaaren kalliorannalle illalla uimaan virkistävään meriveteen.

lauttasaari1

Jalat taas kotikaupunginosan kalliolla.

Fantastista helleviikkoa Sinulle!

Kotoisin terveisin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*