Sibeliusta Savoyssa

Mitkä kaksi asiaa voisivat symboloida arvokkaammin suomalaisuutta kuin kansallissäveltäjämme Jean Sibelius ja 75-vuotiaaksi ehtinyt Ravintola Savoy (Eteläesplanadi 14), jonka sisustuksen aikoinaan suunnitteli itse Alvar Aalto?

Viime tiistaina 17. marraskuuta sain kokea molemmat samassa paketissa, kun chileläinen Vinã San Pedro -viinitalo vietti Savoyssa 150-vuotisjuhliaan. Koska viinitalolle oli kertynyt saman verran vuosia mittariin kuin Sibeliuksen syntymästä oli vierinyt aikaa, oli tähtihetkeä päätetty Suomessa juhlistaa musiikillisilla illallisilla.

Intohimoinen viiniharrastaja, kapellimestari Veli-Antti Koivuranta oli valinnut kullekin viinille siihen  sopivan Sibeliuksen sävelmän, jonka pianisti Marko Hilpo sitten tulkitsi.

Aromikas hummerikeitto Savoyn tapaan saateltiin vatsaan Castillo de Molina Reserva Chardonnay 2014 -viinillä ja Sibeliuksen Romanssilla, Des-duuri op. 24 nro 9.

Pääruoan eli mureaksi haudutetun pyreneläisen Pata Negra -possunniskan kanssa laseissa välkehti rubiinisena Kankana del Elqui Syrah 2011. Tähän viiniin liitetty sävelmä eli surullisen ihana Valse Triste sai taas kyyneleeni valumaan ja eyelinerini tuhriintumaan.

Banaaniparfait, inkivääri-limetti-curd ja jogurttiserbetti saivat seurakseen sopivasti hapokkaan San Pedro Late Harvest Riesling 2014 -jälkiruokaviinin. Musiikkielämys oli hilpeän energinen Musette op. 27 nro 3.

Klassisen musiikin kuunteleminen on aina nautinnollista, mutta harvoin kuitenkaan näin herkullista! Nam, ja skool Sibeliukselle!

Maittavaa viikonloppua Sinulle!

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*