Sisustusuutuuksia: Samuji Koti -liikkeen avajaiset & Finlaysonin Tom of Finland -malliston esittely

Harva asia tuntuu kaamoksen pimeydessä ihanammalta kuin kotona oleilu: kynttilöiden sytyttäminen, hämärässä fiilistely ja päivätorkut pehmeän torkkupeiton alla. Kotia on myös mukava kohentaa, kun siellä oleilee suurimman osan vapaa-ajasta. Tämä viikko onkin ollut varsinaista kodinsisustajan juhlaa, kun uusia houkutuksia on putkahdellut myyntiin. Keskiviikkona 19. marraskuuta Helsinkiin ovensa avasi lahjakkaan muotisuunnittelija Samu-Jussi Kosken uusi sisustusmyymälä Samuji Koti (Mikonkatu 1), jossa nostalgia ja suomalaisuus saivat kutsuvieraat huokailemaan ihastuksesta.

Samuji Kodin tonttukynttilät, pellavaliinat ja savikulhot toivat mieluisalla tavalla mummolan muistot mieleen.

Raikkaita saippuoita tunnelmallisiin saunahetkiin.

Kuten Samujin kevään 2015 malliston, josta taannoin kirjoitin blogissani, myös sisustustuotteiden punaisena lankana olivat taiten valitut laatumateriaalit ja ripaus nostalgiaa. Uskon, että moni näistä tuotteista vielä päätyy ostoskassissa piristämään kotiamme, sillä rakastuin niiden lämpöön ja linjakkuuteen.

Eilen, 20. marraskuuta esiteltiin taas hyvinkin räväköitä pyyhkeitä ja lakanoita. Suomen vanhimpiin teollisuusyrityksiin kuuluva, skotlantilaisen James Finlaysonin vuonna 1820 Tampereelle perustama Finlayson oli ripustanut Vanhalle ylioppilastalolle näyttelyn, jossa oli esillä Tom of Finlandin luomilla hahmoilla koristettuja pyyhkeitä, pussilakanoita ja kauppakasseja.

Näyttävä lanseeraus oli osuvasti sijoitettu ajankohtaan, jona keskustelu sukupuolineutraalista avioliittolaista on kuohunut vilkkaimmillaan.

Kaverukset kauppakassin koristeena. Aiemmin Finlayson on kunnostautunut muun muassa Muumi-lakanoiden valmistajana. Sinänsä yhteys onkin looginen: Tove Janssonin ohella Touko ”Tom of Finland” Laaksonen lienee Suomen kansainvälisesti tunnetuin taiteilija. Eräs tilaisuudessa ollut herra oli myös sitä mieltä, että Tom of Finland -komistukset herättävät hänessä yhtä vahvasti halausreaktion kuin muumitkin.

Tom of Finland -pyyhkeitä somisti koristenauha.

Omassa tuttavapiirissäni sukupuolineutraali avioliittolaki ei jaa mielipiteitä, vaan kaikki seisovat yhtä vankasti sen puolella. Tom of Finland -herrojen kanssa kaikki eivät kuitenkaan halaja samoihin lakanoihin. Syy ei ole siinä, mitä tekstiilit edustavat, vaan siitä, ettei nukkuminen Monet’n inspiroimissa lummelakanoissa tai suihkun jälkeen kääriytyminen Picasson taidetta toistavaan Guernica-pyyhkeeseen olisi sen mieluisampaa. Yhdet monistavat taiteen mieluusti kotiinsa, toiset ihailevat sitä kernaammin museon seinällä.

Mitä sisustushankintoja Sinä aiot tänä talvena tehdä?

Kotoisia sisustushetkiä Sinulle!

Lämmöllä,

Mirva

PS. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua ylelliseen Balmuir-kasmirkisaan blogissani!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*