Tallinnan ravintolaelämykset

Viime blogissani kerroin minilomamme vietosta Tallinnassa. Yksi Tallinnan kiehtovimpia puolia on sen monipuolinen ravintolatarjonta. Usein herkuttelua tuleekin harrastettua sen verran rutkasti, että seuraava viikko kuluu kasviskeittoa hörppien laihdutustunnelmissa. Niin kävi myös tällä kertaa, kun vierailimme tuttujen ravintoloiden ohella myös meille uusissa löydöissä.

St. Petersbourg -hotellin yhteydessä toimiva Hermitage-ravintola miksaa modernia mannermaisuutta perinteiseen venäläiseen keittiöön. Sen sisutus sai uuden ilmeen alkukesästä.

Voiannoksista tulee harvemmin postattua kuvaa, mutta Hermitagen trio (tavallinen, karamellisoitu ja yrttivoi) ansaitsee sen.

Rapea minibliniannokseni Hermitagessa.

Lounasaikaan Hermitagessa. Diane von Furstenbergin kissakuviomekkoni on muuten reissuvaatteista helpoimpia: sen voi rullata laukkuun ilman, että silkkitrikoo on moksiskaan eikä aikaa tuhraannu silitykseen. Kaulakoru on Just Cavallin.

Kaupunkikierroksen ansaittua lepohetkeä suuntasimme viettämään Pierre Chocolaterie -suklaakahvilaan.  Koleaan päivään kyllin lämmin takkini on Max Maran, pörrökaulus Red Valentinon.

Maistuvan tummasta kaakaostaan kuulu Pierre Chocolaterie on sisustettu nostalgisesti. Taustalla soivat 1930-luvun chansonit.

Kakku- ja tryffelivalikoima komeilee huikean laajana. Palvelu on hyväntuulista, rentoa ja ripeää.

Yksi illallinen oli liki pakko nauttia lempiravintoloihimme kuuluvassa, majapaikkamme Telegraaf-hotellin Tchaikovskyssa. Joutsenlammen säveltäjän mukaan nimetyssä herkuttelukeitaassa lautasliinatkin on taiteltu joutsenten muotoon. Taustalla soi viikonloppuisin elävä musiikki, joissa varsinkin keskityttiin Tsaikovskin rakastettuihin balettisävelmiin.

Tchaikovskyn ateriointikokemuksesta ainutlaatuisen tekevät lukuisat keittiön lähettämät tervehdykset ja väliruoat. Tämä puolukkagranita raikasti ihasti suuta hummeripelmenien ja  pääruoaksi nautitun ankan välissä.

Mitä kulinaarilöytöjä Sinä olet tehnyt Tallinnasta? Olisi ihana kuulla parhaat vinkkisi.

Energistä tiistaita!

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*