Tammikuun viimeinen viikko

Suloista sunnuntaita Sinulle, ja sitäkin hauskempaa helmikuun aloitusta! Tammikuu on vihdoin ohi, ja koittaa aika suunnata vieläkin vahvemmin kohti kevättä. Minun lienee tässä kohdin myös myöntää – kyllä, paljastan negatiivisen ajatteluni, mutta minkäs sille sitten mahtaa – että tammikuu on vuoden inhokkikuukauteni. Marraskuukin on pimeä ja kylmä, mutta sitten koittaa joulu, jona mieltään voi hämätä kynttilöiden valolla ja ystävien seuralla. Sen sijaan tammikuu edustaa silkkaa koleutta ja kunnollisuutta sen karsastettavimmassa muodossa. Vanhan kansan härkäviikoiksi kutsumana ajanjaksona ihmiset rankaisevat kehoaan jokaisesta jouluna ahmimastaan suklaakonvehdista eivätkä kelpuuta itseään sellaisena kuin ovat. Kaikesta huolimatta myönnän, että tammikuun viimeinen viikko sujui omalta osaltani mitä mukavimmissa merkeissä.

Viikon alkajaisiksi palasin Alicantesta, jossa olin tankkaamassa aurinkoenergiaa ja keskittymässä meneillään olevaan kirjoitusprojektiin. Leuto sää ja loputon valo tuntuivat balsamilta pimeyden keskellä!

Tavallisen työn parissa tuherruksen ohella viime viikolla järjestettiin mitä loistavimpia lehdistötilaisuuksia. Keskiviikkona ruotsalainen ACO-kosmetiikkasarja juhlisti uutta ulkoasuaan überelegantisti Kämpin Peilisalissa. Tämä kuva puolestaan on torstailta, jolloin Marimekko esitteli uuden yhteistyökumppaninsa eli Johan & Nyströmin kahvilassa (Kanavaranta 7) Kustaa Saksin suunnittelemaa sisutustusmallistoa.

Amsterdamissa asuva suomalainen Saksi oli siirtänyt painokuoseihinsa merenalaisen maailman. Inspiraatio suunnitteluun oli kuulemma kummunnut sukellusmatkalla Vietnamissa.

Energisoivien kuosien ohella tilaisuudessa virkistyttiin myös kahvilla. Johan & Nyström onkin keulinut Ruotsin kahvilalistausten kärkeen ja palkintosijoille myös koko  Euroopan vertailussa. Luomukahvi ostetaan suoraan tuottajilta ja paahdetaan itse. Käsityön  kyllä maistaa!

(Kiitos kaikista kolmesta Johan & Nyströmillä otetusta kuvasta Marimekolle!)

Torstai-iltana suuntasin Tennispalatsiin, jossa Yhdysvaltain suurlähetystö Helsingissä tarjosi kutsuvieraille vaikuttavan elokuvaillan. Angelina Jolien ohjaama, tositarinaan perustuva Unbroken – murtumaton, kertoi pitkänmatkanjuoksija Louis Zamperinin tarinan. Berliinin olympialaisissakin kilpaillut urheilija sinnitteli puolisentoista kuukautta pelastuslautalla keskellä Tyyntämerta toisen maailmansodan aikana, ja joutui pelastuttuaan vuosiksi japanilaiselle vankileirille. Päähenkilön sinnikkyys vaikutti, mutta osa väkivaltaisista kohtauksista vavahdutti rankasti.

Viikonlopun halusin rauhoittaa rentoutumiselle ja kotoilulle. Kuvan taustalla siintävät pikku vahakukat kävin ostamassa perjantaina Stockmannilta. Luku- & katselunautintonani on tänä viikonloppuna ollut puolisoltani taannoin lahjaksi saatu, Roberta Naasin teos Jewels of Time (The Curated Collection), joka avaa naisten kellojen maailmaa. Itse rakastan kelloja, sillä ajannäyttäjien ohella ne mielestäni ovat persoonallisuuden paljastajia.

Huikeaa helmikuuta siis Sinulle! Valo lisääntyy joka päivä, ja kohta on kevät.

Energisin ajatuksin,

Mirva

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*