Tapas-makuja Barcelonasta

Millainen yleensä on teidän maanantainne? Minulla siihen harvemmin kuuluu mitään pyykinpesua juhlallisempaa. Toisin oli eilen. Olin saanut kutsun Espanjan suurlähetystöön. Siellä juhlistettiin barcelonalaisten kokkiveljesten, Sergio ja Javier Torresin vierailua turkulaiseen Pinella-ravintolaan, joka muuten sijoittuu vuonna 1848 alkaneen taipaleensa puolesta iältään maamme ravintoloiden kärkeen.


Kokkikaksikko Kataloniasta. Kuva: Pinella

Michelin-tähditetyn Dos Cielos -ravintolan mestarikokkien laatima illallismenu on saatavilla jo tällä viikolla, lounasmenu 14. lokakuuta lähtien. Lisäksi Pinellan baariin on loihdittu oma pikkupurtavien valikoimansa. Loistava syy siis hypätä Turun junaan!

Minä Espanjan suurlähetystön edustavissa puitteissa. Neuleeni on Red Valentinon, helmet Chanelin ja laukku DVF:n.

Mutta ensin siis Helsingin Kaivopuistoon ja Espanjan lähetystöön. Laseissa kuohui Katalonian kansallisjuoma cava, ja pöydät notkuivat herkkuja. Suurlähettilään puhe oli ytimekäs ja tunnelma espanjalaisen mutkaton.

Läherystön herkkupöydästä löytyi muun muassa Jamon Iberico -kinkkua ja tuoretta tonnikalaa (keskellä).

Ihan kaikista veljesten suunnittelemista purtavista en saanut kuvaa, mutta sitäkin enemmän ideoita illanistujaisiin. Yksi niistä oli pikkuruisista kupeista tarjoiltu merellinen paella. Näppärä, lämmin ja helppo ruokalaji syntyy taatusti cocktail-paloja joutuisammin, mutta hivelee silti kauniisti koristeltuina annoksina katsetta.

Juustoa ja leikkeleitä.

Juhlailtaa ei kuitenkaan maanantain vuoksi voinut turhan pitään venyttää, sillä pino tekemättömiä töitä odotti. Matkakuume tosin alkoi taas kohota, sillä Espanja kuuluu lempimaihini enkä milloinkaan kyllästy Madridiin ja Barcelonaan, joissa kummassakin olen ehtinyt vierailla lukuisia kertoja. Mutta ehkä ensin tosiaan tällä kertaa lähden Turkuun…

Buenas tardes, amigos!

Lämmöllä, Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*