Täydellinen New York -lauantai

Välillä pikkukylän tytön pitää päästä suurkaupungin säihkeeseen. Kun taivas lauantaina hohti sinisenä ja aurinko porotti täysillä, kaipasin Williamsburgista jonnekin missä talot ovat vähintään viisikymmentäkerroksisia eli Manhattanille.  Onneksi se on vain lyhyen metromatkan päässä.

central_park

Keskuspuisto tuo vehreyden pilvenpiirtäjien lomaan.

Hyvin newyorkilaisen brunssivaihtoehdon löysimme jo vuonna 1913 avatusta Oyster Barista: lajitelma erilaisia ostereita Belonista Moonstoneen eri alueilta kuten itärannikon Mainesta ja lännestä Washingtonin osavaltiosta. Perinteisen sitruunalohkon ja viinietikkaseoksen ohella pöytään tuotiin meille yllättävän kotoisasti ketsuppia. Toisaalta: tämä on Amerikka, jossa kaikki nähtävästi höystetään myös ketsupilla.

grand_central_terminal_oyster_bar2

Ostereita amerikkalaisittain ketsupin kera.

Oyster Bar on yksi kaupungin maineikkaimmista kuppiloista ja legendaarinen on sen sijaintikin 101-vuotiaan Grand Central Terminal -rautatieaseman uumenissa. Upea rautatieasema uhkuu pronssisomisteita, kattofreskoja ja Tiffany-lasisia koristeikkunoita, ja juuri siksi se onkin valittu lukuisten elokuvien tapahtumapaikaksi. Oma suosikkini niistä on Alta aikayksikön (1945), jossa junasta kiirehtivä, Judy Garlandin esittämä newyorkilaisneito kohtaa elämänsä rakkauden asemalla.

grand_central_terminal_kyltti

Silti upea asema sai purkutuomion vuonna 1975. Jos ponteva Jacqueline Kennedy Onassis ei olisi tullut väliin ja masinoinut joukkoa silmäätekeviä aseman puolustajiksi, olisi nämäkin osterit nielaistu varmaankin vähemmän vaikuttavassa miljöössä.

Merellisen makunautinnon päätteeksi jatkoimme matkaa Keskuspuistoon ja pysähtelimme välillä sitä reunustavalla viidennen avenuen pätkällä selailemassa kirjakojujen tarjoomuksia. Minulle mieluisia muotikirjojakin olisi ollut tarjolla pinotolkulla…

5th_avenue_kirjakoju

Keskuspuistossa riitti kuhinaa. Joka kulmalla tuntui saksofonisti tapailevan haikeita jazz-säveliä, ja kuvattavana olevia hääpareja bongasimme peräti seitsemän. Avioliiton satamaan astumisen tyylilajit vaihtelivat vaaleakutrisen klassisesta Vera Wang -morsiamesta aasialaiseen mangamorsmaikkuun.

central_park_boathouse

Mielipäämääräni Keskuspuistossa on vihreyden ytimessä sijaitseva soma lampi sekä sen äärelle rakennettu elegantti Boathouse-ravintola.

central_park_mirva2

Minä Boathousen kulmilla. Lämmin auringonpaiste ja elävä jazz kohottivat kokemuksen virheettömäksi.

Mikä voisi olla täydellisempi tapa päättää onnistunut lauantai New Yorkissa kuin lasi samppanjaa perinteikkään elegantissa Waldorf Astoria -luksushotellin baarissa?

waldorf_astoria_baari

Waldorf Astorian baari kuuluu Manhattanin tyylikkäimpiin. Tänne jos minne kannattaa koristautua cocktail-sormuksilla.

Tietenkin se, että pääsee kilauttamaan kuplajuomalaseja hyvän ystävän kanssa!

leeni_ja_mirva_waldorf_astoriassa

Waldorf Astorian nimikkokuohuvaa iloisen jälleennäkemisen kunniaksi!

Ystäväni Leeni Peltonen, Kotilieden päätoimittaja, reissasi miehensä kanssa New Yorkiin ja sovimme treffit tuohon tarinoiden täyttämään tilaan.

waldorf_astoria_famous_guests

Waldorf Astorian aulan vitriinit kertovat hotellin historiasta ja kuuluisista vieraista, joita on riittänyt Winston Churchillista aina Monacon Graceen & Rainieriin.

Malja siis ystävyydelle, mieleen jääville elämyksille ja tietenkin kesälle!
Sydämellisin toivotuksin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*