Täydellistä käsineparia metsästämässä

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka ilmoittavat tyyliasioissa laveeraavansa leveällä pensselillä ja keskittyvänsä suuriin linjoihin. Kokonaisuus toki on tärkeintä, mutta tyylissä se syntyy pikkudetaljeista. Siksi muodissa asusteiden yksityiskohdat ovat niin olennaisia. Täydellisen kauniit ompeleet esimerkiksi käsineissä voivat olla juuri se juttu, joiden ansiosta rennostakin kokonaisuudesta voi tulla viimeisen päälle viimeistelty. Siksi olinkin iloinen, kun sain kutsun ruotsalaiselta Hestra-käsinetalolta seuraamaan oppipojasta kisällin aseman kautta mestariksi hansikkaiden valmistamisen jalossa taidossa pätevöityneen Anton Magnussonin työskentelyä yrityksen Helsingin liikkeessä (Kluuvikatu 1). Nuori herra kuuluu perheyrityksen omistavaan sukuun, ja vaalii näin sen perinteitä

Ruotsalainen Anton tuntee tekniikat, joilla hienostuneita hansikkaita valmistettiin jo Aurinkokuninkaan hoville. Hänen lisäkseen Euroopasta löytyy kourallinen muita käsinemestareita muun muassa Unkarista, Ranskasta ja Italiasta.

Mittatilaushansikkaita varten voidaan valita niin nahkalaatu kuin värikin yksilöllisesti. Hansikasmaailman huippumateriaali on villisian nahka, jota on käytetty etuvasemmalla näkyvään käsinepariin.

Ennen leikkaamista nahkaa venytetään sivusuuntaan.

Leikkaaminen tapahtuu muottien avulla. Laatuhansikkaat kestävät vuosia käytössä – ellei niitä sitten unohda bussin tai taksin istuimelle.

Klassisten ruskeiden ja mustien hansikkaiden ohella varsinkin Etelä-Euroopassa käsineet saavat kukkia kaikissa sateenkaaren sävyissä.

Oma käyttöön päässyt unelmaparini* on vahvan pinkki ja siinä on hyväilevän pehmeä kasmirvuori. Hillityt ruskeat ja beiget eivät koskaan ole päätyneet tähän osoitteeseen.

Oli hienoa päästä seuraamaan Antonin työtä. Käsityötaito, joka siirtyy sukupolvelta toiselle edustaa tyyliä – ei pelkkiä pintatrendejä. Se tuo muotiin sitä magiaa, joka onistuu lumoamaan pikkutarkimmankin yksityiskohtien ystävän.

Upeaa joulukuun ensimmäisen viikon jatkoa Sinulle!

Lämmöllä,

Mirva

 

PS. Blogissani on myös käynnissä ihana Elizabeth Arden -arvonta. Käythän osallistumassa!

 

* Tuote on saatu valmistajalta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*