Tuokiokuvia Alicantesta

Buenos días!  Kuten viime postauksessani kerroin, viikkoni on kulunut täällä Espanjan aurinkoisessa Alicantessa pitkälti yhteen isompaan kirjoitusprojektiin keskittyen. Tietenkin olen ennättänyt tehdä paljon muutakin, ja mieli on virkistynyt niin energisoivista auringonsäteistä kuin jokailtapäiväisistä päikkäreistäkin. Luonnollisesti fantastisinta on aina tutustua arjesta poikkeavaan ympäristöön.

Näkymä kaupungin päänähtävyydeltä, Santa Barbaran linnoitukselta kohti kaupungin venesatamaa ja Spa Porta Maris -hotelliani.

Ylhäällä linnoituksella vihlova tuuli meni luihin ja ytimiin. Onnekseni pakkasin mukaan Monclerin lämmittävän kevyttoppatakin. Silkkihuivi on Hermès’n, Aviator-klassikkoaurinkolasit Ray-Banin*.

Mosaiikkimainen teos Santa Barbaran linnoituksessa. Se on koottu linnoituksen alueelta löytyneistä, eri aikakausilta peräisin olevista keramiikkasirpaleista, joista yksi kertoo tarinaa roomalaisten ajasta, toinen maurien hallintokaudelta.

Turistikuva linnoitukselta. Sininen mekkoni on Diane von Furstenbergin, kisukuosinen kassi Dolce & Gabbanan.

Paras tapa saada olo lämpimäksi tuulisten tunnelmien jälkeen on tumma & paksu espanjalainen kaakao, ja siihen kastettavat, miljoonan kalorin churrot. Alicanten kaakaopaikoista suosittelen Valoria, jossa suklaajuoman valmistus on taidettu jo vuodesta 1881.

Koska ale-kauden loppurysäys vetelee täällä viimeisiään, piti -70%-rekit tietenkin ratsata. Espanjalaismerkeistä minua miellyttää etenkin Bimba y Lola, jonka kohtuuhintaisissa vaatteissa ja asusteissa on aina jokin veikeä juju, kuten kuvan flamencovaikutteisessa silkkihuivissa. Sormus löytyi pikkuruisesta korukaupasta.

Vanhan kaupungin kapeille kujille kipuaminen kasvattaa kuntoa ja värit hemmottelevat esteettistä silmää.

Vanhasta kaupungista löytyvät myös perinteisimmät espanjalaiset maut. Pimientos de Padrón eli paistetut pikkupaprikat on ehdoton suosikkini, jota tilaan jossain vaiheessa aina Espanjassa oleillessani.

Nyt on kuitenkin aika lähteä taas aamupäivälenkille rantaan ihailemaan alati turkoosina vyöryvää Välimerta.

Leppeää & rentouttavaa lauantaita Sinulle, palataan taas pian!

Aurinkoisin terveisin,

Mirva

PS. Pirteän pinkin American Tourister -matkalaukun arvonta jatkuu blogissani, käythän osallistumassa kisaan!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*