Tyttöjen aikaa Tallinnassa

Kesäkuukausina tulee useimmiten keskityttyä kympillä puolisoon ja muihin perheenjäseniin, mutta rakkaimpienkin ystävien treffaaminen jää sivuun. Siksi kuulumisten päivittäminen on hyvä korjata viimeistään elokuussa. Niinpä Leena-ystäväni ja minun suunnitelmana oli täydellinen päivä Tallinnassa: loistava lounas, hitusen shoppailua ja tietenkin tuntikaupalla keskustelua.

tallinna

Rakastan Tallinnan historiallista hansakaupunkitunnelmaa. Matka-asuksi valitsin By Malene Birgerin kevyen pitsimekon ja Cenedellan sandaalit. Kultalaukku on Diane von Furstenbergin, vyö Ralph Laurenin. Diorin 1970-luvun vintagekassi on kuin räätälöity iPadin ja vesipullon kanniskeluun.

Lempiravintolani, Telegraaf-hotellissa Vene-kadulla sijaitseva Tchaikovsky oli valitettavasti suljettu yksityistilaisuuden vuoksi (kävimme kurkkimassa ovella, ja tilassa oli jonkinlainen pohjoismaisten pankkiirien kohtaamispäivä), joten suuntasimme listakakkoseen eli Chediin (Sulevimägi 1).

chedi

Chedin tunnelmallinen sali oli arinkoisena päivänä typötyhjä, kun kaikki asiakkaat – me mukaan lukien – ruokailivat terassilla.

Sen pikkuannokset eivät koskaan petä. Aasian eri keittiöitä miksaavan ravintolan herkuista maistoimme tällä kertaa muun muassa mustekalasalaattia, paistettua pehmytkuorirapua ja rapeaa ankkaa.

chedi3

Granaattiomenan siemenet toivat raikkautta rapeaan ankkasalaattiin.

Chedin palvelu on loistavaa: huomaavaista, muttei turhan tyrkyttävää.

tallinna2

Chedin terassilla.

Pakkohan Tallinnan liikkeistä oli käydä läpi klassinen Burberry (Pärnu maantee 12), vaikkei pitkään etsintälistallani olevaa mustaa trenssiä syksyksi löytynytkään juuri toivomassani mallissa ja materiaalissa. Uusi tuttavuus sen sijaan oli Viru-keskuksen Crème de la Crème -kosmetiikkaliike, jonka hyllyt oli täytetty rakastamillani tuotteilla: Diptyquen tuoksukynttilöillä, Acqua di Parman ja Nasomatton hajuvesillä sekä lukuisilla muilla pienemmillä luksussarjoilla.

cremedelacreme

Diptyquen hurmaavaa kosmetiikkaa Crème de la Crèmen hyllyssä.

Parasta päivässä olivat kuitenkin keskustelut. Pieni päivän matkakin on mainio irtautuminen arjen rutiineista. Se tarjoaa loistavan mahdollisuuden käydä läpi elämän ilot ja surut ystävän kanssa. Palatessa haasteet tuntuvat jo selätetyiltä.

Nautitaan ystävyydestä – ja tietenkin myös vuoden ihanimpiin kuukausiin kuuluvasta elokuusta.

Sydämellisin toivotuksin,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*