Välipäivien puuhia

Tänä vuonna päätin kerrankin pitää kunnon joululoman sen sijaan, että olisin kiirehtinyt takaisin työn tuoksinaan heti pyhien jälkeen. Jotenkin kummasti välipäivät ovat silti ikään kuin hujahtaneet vain ohi. Olo on kuitenkin rentoutunut.

Mikään tuskin minusta voittaa vapaapäivää nenä kirjassa. Tämän joululoman projektejani ovat John Russell Taylorin kirjoittama Alfred Hitchcockin elämäkerta (Art House) sekä Jorma ja Päivi Tuomi-Nikulan teos Venäjän viimeisestä keisarista Nikolai II:sta (Atena).

Joulun jälkeen piipahdus kaupungille voi olla myös paikallaan, jos haluaa vaihtaa hartaasti toivomansa lahjan toisen kokoiseksi. Näin itse tein Georg Jensenin emaloidun Daisy-hopeasormuksen suhteen. Tanskalaisen korutalon vuonna 1940 luotu päivänkakkarakorusarja on klassikko, joka sai nimensä samana vuonna syntyneen kruununperijä Margaretan mukaan – nykyisen kuningattaren nimihän merkitsee kyseistä kesäkukkaa.Tästä alkaa uuden korusarjan keräilyoperaatio!

Ystävien kanssa seurustelu kuuluu olennaisena osana välipäiviin, ja siksi meilläkin on riittänyt ihania vieraita – paitsi tietenkin niinä iltoina, joina itse olemme suunnanneet vieraisille. Kuvassa on lauantaivieraillemme samppanja-aperitiiviin seuraksi valmistamiani cocktail-paloja, jotka koostuvat muun muassa keitetyn viiriäisenmunan puolikkaasta, smetanasta ja kaviaarista. Lämmin kiitos ideasta Valeria Hirvoselle, jonka Finlandia Caviar -kaviaaribaarin avajaisista Helsingissä kerroin taannoin blogissani.

Kohta koittaa taas kiireinen arki, mutta ennen sitä aion nauttia kiireettömistä aamuista (ja niihin kuuluvista, hitaasti haudutetuista uunipuuroaamiaisista), leppoisista uimahallikäynneistä ja tietenkin kirjojen ahmimisesta.

Rentouttavia välipäiviä myös Sinulle!

Lämmöllä,

Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*