Värien pauloissa

Yksi New Yorkin kiehtovimmista puolista on sen värikylläisyys. Näennäisesti harmaata kiveä ja betonia huokuva suurkaupunki kätkee sisälleen spektrin koko kirjon.

malcolm_x_boulevard

Harlemin keskuskatu on saanut nimensä ihmisoikeustaistelijan mukaan.

Piipahdimme maanantaina Harlemissa. Afroamerikkalaisen kulttuurin keskuksena tunnettu kaupunginosa on kuuluisa monesta asiasta, ennen kaikkea tietenkin musiikista.

Maistoimme lounaaksi Amy Ruth’s -ravintolassa  (113 W 116 St) syvän etelän keittotaidosta kumpuavaa soul foodia, johon kuuluvat olennaisesti rekkakuskeille mitoitetut annokset, uppopaistaminen ja makeus niin marinadeissa kuin höysteenä tarjotussa maissileivässä (sen maku ja rakenne muuten muistuttivat vanhan ajan sitruunankuorella maustettua kuivakakkua).

amy_ruths

Amy Ruth’s -ravintolan simppeli sisustus oli somistettu afroamerikkalaisten tähtien kuvilla. Seinällä poseerasi niin Billie Holiday kuin Miles Davis.

Sen jälkeen suuntasimme tutkimaan Malcolm Shabazz Harlem Marketiin (52 W 116 St).

african_market1

Yleisesti ottaen se tunnetaan Harlemin afrikkalaistorina, mutta todellisuudessa monet upean värikkäinä leiskuvista kankaista painetaan Afrikan sijaan jossakin New Yorkin alueella, osa jopa näiden Harlemin torikojujen takahuoneissa.

african_market2

Parhaat kankaista on painettu molemmilta puolilta ja niiden väreistä huokuvat kaikki Afrikan sävyt: punasavi, sahrami ja savannin yllä sinisenä hohtava taivas.

shea_butter

Ravitseva, täyteläinen karitevoide kuuluu monien Malcolm Shabazz -basaarin kojujen valikoimaan.

african_market3

Lasisia rannerenkaita.

Keski-Manhattanilta löysimme väri-iloittelua hyvin erilaisesta paikasta. Olimme museoaikataulussamme säästelleet herkkupalana pitkään MoMaa, The Museum of Modern Artia.

mark rothko

Suosikkitaiteilijani Mark Rothkon työn MoMassa.

frida_kahlo

Frida Kahlo esitteli taiteellaan Meksikon koko maailmalle.

Uskomaton rakennus kätkee sisälleen valikoiman kauneutta kuvataiteessa 1800-luvun loppupuolelta nykypäivään.

andy_warhol

Ne soppapurkit! Pittsburghilaisen Andy Warholin taidetta ei voi olla tunnistamatta.

Kulttuuripläjäyksen jälkeen ennätimme vielä saaren eteläosaan. Meillä oli ostoksia tekemättä – mikäpä kotitalous esimerkiksi pärjäisi ilman dim sum -nyyttien höyrytyskoria – joten käväisimme Sohon ja Chinatownin rajamailla sijaitsevassa Pearl River -myymälässä (477 Broadway).

pearl_river_tossut

Satiinitossuja Pearl Riverissä.

Kyseessä on yksi kaupungin laadukkaimmista kiinalaismyymälöistä, josta voit ostaa kaikkea viehättävistä etnisistä silkkiluomuksista aina täydellisiin teesetteihin.

pearl_river3pearl_river1

Bongasin kotimatkalla sattumalta myös varsinaisen vintage-muotitaivaan.

vintage1

Lähellä Chinatownia Broome ja Mott Streetien kulmasta lähtee liikkeelle käytettyä muotia myyvien putiikkien helminauha.

vintage

Ritual Vintage -liikkeessä muotiaarteet on kunnostettu viimeisen päälle. Kaikkien hintalappuihin on kirjattu myös suunnittelija ja vuosikymmen.

Oma suosikkini liikkeistä oli Ritual Vintage (377 Broome St), jonka valikoimasta bongasin muun muassa käsinmaalatusta silkistä 1970-luvulla valmistetun Leonard Paris’n iltapyjaman ja Carolina Herreran 1980-luvun mustavalkoisen leningin, jolla voi tehdä lähtemättömän vaikutuksen leidien lounaskutsuilla.

vintage_style

Retrorokkaamista Tatyanassa!

Vaikka vintage-tyyliin olisikin tykästynyt, jokainen ei silti halua halua pukeutua jo käytettyihin vaatteisiin eivätkä ne välttämättä ruumiinrakenteeltaan sporttisemmalle nykyihmiselle istukaan. Menneitä vuosikymmeniä haikaileva löytääkin glamour-tyyliä uhkuvia uusia vaatteita Tatyana-putiikista (308 Bowery St).

cafe_standard

Minä Café Standardin viihtyisässä puutarhassa tutustumassa kirjalöytööni.

Itse löysin sieltä loistavan kirjan siitä, miten menneen ajan meikkityylejä luodaan. Sille tulee vielä tänä kesänä käyttöä, mutta tähän palaan blogissani myöhemmin…

Säkenöivän värikästä kesäviikon jatkoa Sinulle!

Lämpimin terveisin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*