Ylpeyttä & onnea NYCissä

Aika New Yorkissa lähenee loppuaan – tällä kertaa. On haikeaa jättää taakseen kaupunki, johon ehdimme jo kiintyä, mutta toisaalta emme ole lähdössä täältä ikuisesti. Lento Helsingistä tänne vie vain keskimääräisen työpäivän verran tunteja, ja pohdimme jo paluuta.

sel_de_mer

Sel de Mer ja vakiotilauksemme eli osterit.

Viimeisen viikonlopun tältä erää tungimme täyteen tapahtumia. Tuntui kuin moni asia olisi koettava uudelleen. Siksi marssimme perjantaina kohti suosikkiravintolaamme Sel de Meriä täällä Williamburgissa (374 Graham Ave) nauttimaan vielä kerran loistavasta Happy Hour -tarjouksesta eli ostereista dollarilla kipale.

Lauantailunssin nautimme Manhattanin italialaisravintoloista tyylikkäimpiin kuuluvassa Il Gattopardossa (1315 W 54th St) yhdessä kanadalais-venäläisen ystäväpariskunnan kanssa, jotka sattuvat asumaan Kööpenhaminassa.

il_gattopardo

Jos herkuttelet kerran New Yorkissa italialaisittain, suosittelen harkitsemaan vakavasti Il Gattopardon simpukkapastaa.

He olivat miksanneet työ- ja lomamatkan viettääkseen aikaa täällä. Sinänsä aika tyypillinen NY-tarina, jossa kansallisuuksien kohtaamisia riittää.

new_york_plaza

New York Plazan ylellinen palmuhuone.

Tietenkin iltapäiväteen aikaan piti vielä vierailla klassisessa New York Plaza -hotellissa Keskuspuiston etelälaidalla. Sen elegantti ilmapiiri ja pianistin Steinway & sons -flyygelistä loihtimat sävelet tekevät paikasta yhden New Yorkin unohtumattomimmista.

pride_bakery

Pride näkyi kaikkialla leipomoista lähtien.

Kuten Helsingissä, myös New Yorkissa Pride-juhlallisuudet huipentuivat tähän viikonloppuun. Isossa Omenassa iloittiin etenkin siitä, että rakastavaiset voivat nyt solmia täällä avioliiton sukupuoleen katsomatta. On hämmentävää, kuinka pitkään ja minkä ihmeen takia suomalaispoliitikot jaksavat pyristellä nykyaikaa ja rakkautta vastaan.
nyc_pride3
New York Pride oli vaikuttava tapahtuma, johon osallistuivat niin seksuaalivähemmistöt kuin meidän kaltaisemme tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin uskovat enemmistön edustajat.

nyc_pride

Minä Pridessa. Valitsin ylle värikkäintä mitä vaatekaapista löytyi.

Yksi huimimmista hetkistä koettiin, kun univormuihinsa sonnustautunut kaupungin poliisisoittokunta esitti marssiessaan tunteita ravistelevan Somewhere Over the Rainbow -klassikkosävelmän.

nyc_pride2

Poliisien Pride-esiintyminen sai suuret suosionosoitukset – tietenkin palokunnan ohella.

Upean sallivaa & kannustavaa kesäviikkoa kaikille!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*