Unelmien merimatka

Mukavaa maanantaita, hyvät ystävät! Ainakin täällä Helsingissä säätila tuntuu ottaneen harppauksen suoraan elokuusta lokakuun lopun ankeuteen, minkä vuoksi onkin lohdullista muistella kesälomaa. Tänä vuonna saimme kokea unohtumattoman elämyksen ja risteillä aurinkoisella Välimerellä Kreikan Pireuksesta Kroatian lumoavaan Dubrovnikiin.

seadream

Olemme olleet jo vuosia koukussa risteilyjen huolettomuuteen. Vaikka maisema ja nähtävyydet vaihtuvat päivittäin, riittää, että purat matkalaukkusi vain kerran! Tänä kesänä löysimme risteily-yrityksistä uuden ykkössuosikkimme eli Seadreamin. Vain reilut sata matkustajaa sisälleen nielevä alus panostaa ennen kaikkea yksilölliseen palveluun. Yrityksen tunnuslause ”It’s yachting, not cruising!” avaa loistavasti luksuskokemusta. Jahdilla kaikki aterioista baaripalveluihin tai vesiurheiluvälineiden vuokraamiseen kuuluu hintaan, joten luottokortit voi hyvin lukita kassakaappiin jo saapuessaan.

Viilentävän juoman kera aurinkokannella jahdille saavuttua. Laventelilla tuoksutettuja viileitä pyyhkeitä tarjoava thaimaalainen spa-henkilökunta, samppanjatarjoilu ja loistava lounas sai vieraan tuntemaan itsensä vähintäänkin tervetulleeksi heti ensi minuuteilla.

Välimeren kuumuuteen sopiva kevyt silkkimekko on Diane von Furstenbergin, laukku Chanelin, vyö Saint Laurent’n ja silmänympäryksiä tehokkaasti auringon paahteelta suojaavat pokat House of Harlow’n.

Uima-allaskansi oli varattu päivisin lekotteluun, mutta aluksen ollessa ankkuroituna myös mereen pääsi pulahtamaan (ja tätä mahdollisuutta käytin päivittäin). Myöhemmin uima-allaskannella nautittiin cocktaileja ennen illallisaikaa.

Onnekseni – olenhan monesti tunnustautunut lukutoukaksi – jahdilla on myös loistava kirjasto. Viikon lomamme aikana ahmin muun muassa ihailemieni tyyli-ikoni Jacqueline Kennedy-Onassiksen ja brittiläisen balettitanssija Margot Fonteynin elämäkerrat.

Silkkikaftaani on Diane von Furstenbergin, laukku Saint Laurent’n ja sandaalit Versacen. Hiuskoristeen löysin keväällä Pariisissa elellessämme  Montmartrelta hauskasta pikku Lila-koruverstaasta, jossa ihanuuksia valmistettiin paikan päällä käsin.

Seadreamilla riitti koettavaa jokaisena päivänä. Siksi palaan vielä lomamuistoihini useasti.

Kesän aurinkoa muistellen,

Mirva

 

 

2 Comments

 1. Thomas Harrison 7 vuotta ago

  Dear Mirva,

  This looks so so devinie….

  • Author
   Mirva Saukkola 7 vuotta ago

   And it was… many more moments to be published here in the near future.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*