Viehkeä Williamsburg: löytöretki uusiin kotikortteleihin

Aurinkoiset terveiset täältä New Yorkista, tarkemmin sanottuna Brooklynin Williamsburgista!

Teimme eilen matkaa tänne ja se lutviutui vähintäänkin mukavasti. Moiseen toki tarvittiin pikku erityisjärjestelyitä, sillä mannerten väliset lennot kauhistuttavat minua jo ennakkoon. Kärsin aina jetlagista, ja pitkät lennot polvet suussa istuen sopivat minulle huonojen unenlahjojeni vuoksi yhtä miellyttävästi kuin kolme numeroa liian pienet tekonahkakengät. Lyhyiden lentojen suhteen en valita − istun kyllä marisematta Euroopan yhdestä kolkasta toiseen vaikka lypsyjakkaralla.

samppanja_ultima_thule_Finnair_bisnesluokka

Onneksi olimme kerryttäneet loma- ja työmatkojen mittaan Finnair-tileillemme tarpeeksi lentopisteitä, jotta saimme upgreidattua turistiluokan tarjouspaikkamme bisneksen riveihin. Parasta matkustusluokan korotuksessa olivat tietenkin rauhallisuus ja ne taivaalliset, vaakatasoon asti suoristuvat istuimet, jollaisessa pystyin nappaamaan kunnon tirsat tavallista pehmeämmän, Marimekko-kuosisen peiton alla.

En missään nimessä väheksy loistavaa palveluakaan. Tervetuliaistoivotukseksi Iittalan Ultima Thule -lasissa tarjottu samppanja ja posliiniastioille aseteltu kolmen ruokalajin illallinenkin toki nostattavat reissuhenkeä. Menuja Finnairin bisnesluokkaan ovat suunnitelleet Farangista, Gaijinista ja upouudesta Brondasta tuttu Tomi Björck sekä Olo-ravintolan Pekka Terävä. Tämän lennon graavilohialkuruoka ja murea lampaankyljys olivat jälkimmäisen reseptistä. Aterian viimeistelivät viettelevät minileivokset ja juustot.

finnair_minileivokset

JFK:n kentälläkin maahantulomuodollisuudet sujuivat tavallista sukkelammin, sillä istahdimme jo tunnin kuluttua laskeutumisesta keltaiseen taksiin ja matkasimme uusille kotikulmillemme. Williamsburg tunnetaan maailman hipsteripääkaupunkina, ja sen kyllä huomaa. Retropyöriä, tennareita, ruutupaitoja ja vintage-vaatteita riittää katukuvassa vilisemällä. Sadan metrin päästä kotiovestamme sijaitsee luontaishoitoja tarjoava day spa ja lähikuppilamme on mitä erilaisempia mehuja tarjoava vegaaniteehuone.

Tänään, aikaerorasituksen kalvaessa vielä kehoa kaipasimme kuitenkin jotakin vegaaniruokaa tuhdimpaa. Löysimme kuohkeat omeletit ja loistokahvit vanhaan teollisuusmiljööseen perustetusta Roebling Tea Roomista (143 Roebling Street, Brooklyn ). Suosittelen! Miljöö oli rustiikin tyylikäs, palvelu rennon ystävällistä ja ruoka yksinkertaisuudessaan erinomaista.

roebling_tea_room

Shoppailla minun ei pitänyt näin alkuun, mutta ohittaessamme vanhan ajan charmia huokuvan, maineikkaan Pork Pie Hattersin (441 Metropolitan Avenue) en voinut vastustaa kiusausta piipahtaa käydä vilkaisemassa sisällä.

SAMSUNG CSC

Laatutietoisen hattuhullun paratiisista löytyivät kaikki parhaat ja perinteisimmät merkit. Borsalino-rasia kainalossahan sieltä sitten ulos asteltiin…

SAMSUNG CSC

Mukavaa & elämysten täyteistä viikonloppua kaikille − missä maassa tai kaupunginosassa sen sitten vietättekin!

Lämpimin terveisin,
Mirva

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*